A Szilveszter Rali az év vége legnagyobb autós eseménye

Jövőre már a nemzetközi Alpok-Adria Rali Kupa (AARC)  versenysorozatának része lesz a Szilveszter-rali, melyet az idén december 27. és 29. között, immár 21. alkalommal rendeznek meg a Hungaroringen és környékén.

    A szervezők közleménye szerint az idei viadal egyfajta főpróbája a jövő évi futamnak, amely az AARC 2020-as idényének nyolcadik, utolsó versenye lesz.


    Az AARC első szezonja 2010-ben volt, az idén 30 csapat vett részt a sorozat hét fordulóján, jövőre pedig már négy országban rendeznek versenyt.


    Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke azt mondta, a Szilveszter Rallye az elmúlt 21 évben elvégzett munka gyümölcseként szerzett nemzetközi minősítést.


    “Nagy gratuláció jár ezért a szervezői csapatnak, és biztos vagyok abban, hogy a mostani verseny is tökéletesen sikerül. Ehhez pedig mind a szövetség, mind pedig jómagam minden segítséget megadunk” – jelentette ki az MNASZ elnöke.


    Oláh Gyárfás szerint a Szilveszter Rallye “mindig is a magyar ralisport egyik ékköve” volt, amely azért is nagyon fontos eseménye a hazai autósportnak, mert “szinte az összes szakág képviselőit meg lehet találni az indulók között”  (MTI)

https://egyszermarlattamautot.hu/2019/12/23/szenzacios-bejelentes-a-2019-es-wrc2-pro-vilagbajnoka-kalle-rovanpera-indul-a-szilveszter-ralin/
https://tesztalelkemindennek.hu/2019/12/23/rovanpera-a-toyotaval-tesztelt-a-szilveszter-rali-elott-video/