Mérföldkő a Volkswagen Haszongépjárműveknél

200 000 jármű 39 hónap alatt: a Volkswagen Haszonjárművek gyárában, a lengyel Września városában ez a termelési rekord ad okot az ünneplésre. A gyártás 2016. szeptemberi megkezdése óta a mindössze három éves rekordidő alatt épült üzemben összesen 200 000 Crafter és MAN TGE járművet gyártottak.

A mérföldkőnek számító jármű egy dobozos Crafter volt 177 lóerős 2,0 literes TDI motorral és 6 fokozatú kézi sebességváltóval. A mélytenger-kék festéssel készült jármű Lengyelországban marad, egy Zielona Góra-i kisvállalathoz kerül. A gyártás 2016 őszén történő megkezdése óta a Volkswagen Haszonjárművek üzemében eddig mintegy 172 600 Craftert és az MAN testvércsoportnál 27 400 Crafter alapú TGE modellt gyártottak.

Christiane Engel, a Września-i Volkswagen Haszongépjármű gyár igazgatója együtt ünnepel csapatával: “Nagyon örülünk annak, hogy a 200 000. járműként ez a Crafter kigördült Września-ból. Ez a jármű bizonyítja a munkatársaink által elvégzett munka magas színvonalát, és egyben az ügyfelek elismerésének is a jele a világ minden tájáról. ” Különösen örömteli az a tény, hogy Lengyelországban egyre több ügyfél választja a Volkswagen haszongépjárműveket: 2019. január és október között több mint 10 700 Volkswagen haszongépjárművet regisztráltak csupán Lengyelországban. Ez 19% -kal több, mint az előző év azonos időszakában. 2019 októberében közel 2 800 Crafter kisteherautót regisztráltak Lengyelországban, ez szintén figyelemre méltó, és 17,6%-os növekedést hozott 2018. októberéhez képest.

Az ügyfelek számára világszerte kiszállított Crafterek száma 2019 januárjától októberéig összesen 56 400 darab, ez az előző év azonos időszakához képest 25,2 százalékos növekedést jelent.

A Volkswagen üzem Wrześniában: naponta 420 jármű

A rekordidőnek számító, mindössze 23 hónap alatt épült gyár 2016 őszén kezdte meg működését. 2018 szeptembere óta a gyár három műszakban napi 420 járművet gyárt. 2018 októberére, azaz csak két évvel a gyártás megkezdése után, már a 100 000. jármű, szintén egy Crafter gördült le a szerelőszalagról. A gyárban több mint 3 000 dolgozó gyártja a Crafter-t és a MAN TGE-t, valamint ezek mellett az egyedi járműveket, így a közelmúltban az 1000-es Grand California-t, a Volkswagen Haszonjárművek új, Crafter-alapú lakóautóját, amely két változatban kapható.

Crafter

Két különböző tengelytáv, három hosszúság, három tetőmagasság, első, hátsó vagy négykerék hajtás, valamint számos felépítmény- és átalakítási megoldás gyárilag – a Volkswagen Crafter annyira változatos, mint a feladatai, amelyekre tervezték. Az olyan szokásos biztonsági rendszerek, mint az ütközés utáni fékezés és az elektronikus menetstabilizáló (ESC) segítenek a járművezetőnek, és további biztonságot nyújtanak. A 9,9-től 18,4 köbméterig terjedő raktér négy-hat euró raklap számára biztosít helyet. A Crafter 8 fokozatú automatikus sebességváltóval is megrendelhető, ez az osztály egyetlen járműve, amely ezt a lehetőséget kínálja. Az e-Crafter alakjában van egy teljesen elektromos hajtásrendszer is városi használatra. Ennek a járműnek a gyártása a közelmúltban lépte át az 1 000 darabos határt.

Volkswagen Poznań

Volkswagen Poznań Sp. z o.o. a legnagyobb járműgyártó Lengyelországban. 2018 rekord év volt a cég történetében, több mint 266 800 jármű gördült le az ottani gyártósorokról. A Volkswagen Poznań egyben a legnagyobb munkáltató is Lengyelországban, négy gyárában 11 000 alkalmazottal működik. Poznańban található az öntöde és az az üzem is, amely a Caddy és a Transporter modelleket gyártja a Volkswagen Haszongépjárműveknek. Swarzędzben található a gyártóüzemi járműpark, a beszállítói park és az egyedi járműgyártó létesítmény, míg Września a Crafter és a MAN TGE, valamint a két modell alapján gyártott egyedi járművek gyártóhelye.