A teherszállítás jövője elektromos, mondja Tevva, és felkéri a flottamenedzsereket, hogy tapasztalják meg miért

A brit elektromosjármű-gyártó, a Tevva elindította a 2024-es Ügyfélélmény Napok első eseményét, ahol 40 leendő vásárló élvezi a Tevva London egyik napját Tilburyben az egyetlen Egyesült Királyságban gyártott 7,5 tonnás akkumulátoros elektromos teherautóval.

A Tevva 7,5 tonnás teherautó 105 kWh-s akkumulátoráról akár 140 mérföldet (227 kilométert) tesz meg egyetlen töltéssel, és ideális városi szállító flották számára. Kategóriájában az egyetlen akkumulátoros elektromos teherautó, amelyet ma gyártanak az Egyesült Királyságban.

Ken Scott, a Tevva ügyvezető igazgatója a következőket mondta: „A jövő tagadhatatlanul elektromos – annak ellenére, amit az egyesült királyságbeli sajtó egyes rovataiban olvashatunk – és ide tartoznak a teherautók is. Valójában a teherszállítás szén-dioxid-mentesítése nagyobb pozitív hatással lesz a levegő minőségére és csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, mint a személygépkocsiké.

„Mint ma az egyetlen brit cég, amely akkumulátoros elektromos teherautókat gyárt, örömünkre szolgál, hogy elindítjuk ezt a „próbáld ki, mielőtt vásárolsz” programot, amelynek keretében saját maga is kipróbálhatja járműveinket. Minden előrelátó flottadöntéshozó ne hagyja ki ezt a lehetőséget. Meglepődhetnek, milyen zökkenőmentes lehet az átállás egy piszkos dízelről egy tiszta elektromos teherautóra” – tette hozzá Scott.

Ezzel az értékeléssel egyetértve Rich Wilkins, a Kuehne + Nagel kulcsfontosságú ügyfélmenedzsere a következőket mondta: „A Tevva teherautó vezetése csodálatos élmény volt. A teherautó olyan simán, csendesen és erőfeszítés nélkül haladt – és a gyorsulásból származó erő szenzációs volt.”

Az Ügyfélélmény Napok célja, hogy flottamenedzserek, közlekedési menedzserek, üzemeltetési igazgatók és mindenki számára, aki haszongépjármű-flottájuk szén-dioxid-mentesítésével megbízott, lehetőséget biztosítson egy elektromos teherautó volánja mögé ülni. A következő Tevva Ügyfélélmény Napot március 21-én, csütörtökön tartják.

A próbaút útvonala felkeresi Tilbury kikötőjét és Tilbury városát, utánozva a tipikus városi szállítási útvonalakat. A résztvevők helyi utakon vezethetnek vagy vezethetnek, és első kézből tapasztalhatják meg az első elektromos meghajtás „wow tényezőjét”.

A teljes program magában foglalja a Tevva Creation Hub fedélzeti technológiáinak informális megosztását – ideértve az akkumulátorokat, a regen fékezést, az eMotorokat és a vállalat gyártólétesítményeit. Lesz idő arra, hogy kérdéseket tegyen fel, és találkozzon a Tevva termék-, értékesítési és értékesítési, mérnöki, gyártási és vezetői csapatának szakértőivel.

A Tevva 2024-ben rendszeresen megrendezi az Ügyfélélmény Napokat, így minden akkumulátoros-villamos teherautó tesztvezetése iránt érdeklődő fél, beleértve a médiát is, itt jelezheti érdeklődését .