A Tevva jogi panaszt nyújtott be az ElectraMeccanica ellena tervezett egyesülés befejezését követően

A Tevva Motors Limited („Tevva”) keresetet nyújt be az Egyesült Államok Arizonai Kerületi Bíróságán (a „per”) az ElectraMeccanica Vehicles Corp. („EMV”), valamint az EMV vezérigazgatója, Susan Docherty ellen. jogorvoslat a Tevvával kötött, kötelező erejű egyesülési megállapodás jogellenes és indokolatlan állítólagos felmondása miatt.

A per felfedi, hogy az EMV hamis, rágalmazó állításokat ajánlott fel, hogy igazolja a Tevvával kötött kötelező érvényű egyesülési megállapodás hirtelen felmondását – ez az egyesülési megállapodás több ezer órányi idő eredménye volt, amelyet mindkét fél a társaság értékelésével és strukturálásával töltött. kölcsönösen előnyös üzleti kombináció.

A Tevva a visszafogottság mellett döntött, és 2023. november 17-ig megadja az EMV-t, hogy elfogadható megoldást találjon a helyzetre. A per megfelelően kiterjedt jogorvoslati lehetőségeket keres, például 75 millió dolláros kártérítést, egy végzést, amely megakadályozza az EMV-t abban, hogy alternatív egyesülési megállapodást kössön, és egy védelmi végzést, amely megakadályozza, hogy az EMV osztalékon keresztül eladja készpénzét (amelyre a Tevva kárának kifizetéséhez lesz szükség), ügyvezető kártérítés és hasonló pazarló tevékenységek.

Bár a per lehetővé teszi a Tevvának, hogy az EMV jogellenes magatartásával okozott károkért kártérítést kérjen, a Tevva működése és üzleti tervei nem függenek a pertől. Az EMV-vel fennálló kapcsolat megszakadásának fényében a Tevva számos befektetővel és állami vállalattal újból kapcsolatba lépett, amelyek vonzó, stratégiai fúziós partnereket keresnek, mint például a Tevva. A Tevva bízik abban, hogy közép- és hosszú távú finanszírozást is biztosít, amely lehetővé teszi számára, hogy befejezze üzleti tervét és átalakítsa a teherautó-ipart.

Az Aston Martin és a Lotus új kerékpárokat mutat be, amik többe kerülnek, mint egy-egy gépkocsi