A Toyota az összes többi versenytársát megelőzte a szabadalmak számában

A banklesstimes.com prezentációja szerint a vállalat 2021-ben 2753 szabadalmat szerzett – ez a legnagyobb szám az ország autógyártói közül!

Ennek ellenére a Toyota 2%-kal kevesebb szabadalmat nyújtott be, mint 2020-ban, amikor 2819-et nyert el. A cég legtöbb szabadalma az elektromos járművekre, az akkumulátortechnológiára, az autonóm vezetési rendszerekre, a szoftverekre és a mesterséges intelligenciára vonatkozik.

A Toyota elkötelezettsége az innováció iránt

A Toyota szabadalomszerzés terén szerzett vezető pozíciója az Egyesült Államok piacán alátámasztja az innováció iránti elkötelezettségét. A fejlesztésről a Toyota észak-amerikai képviselője, Sandra Phillips-Rogers a következőket mondta: „A kiadott szabadalmak száma a Toyota hatalmas kutatás-fejlesztési erőfeszítéseinek és a csapattagoknak a bizonyítéka, akik életre keltik ezeket a technológiákat.”

Az autóóriás szabadalmi portfóliója olyan technológiára összpontosít, amely lehetővé teszi autóinak autonóm és biztonságos működését. Kutatási tevékenységei közé tartoznak a járművek közötti kommunikációs rendszerek, valamint a gyalogosok vagy kerékpárosok észlelése, ezáltal segítve a balesetek megelőzését.

Felpörgés a teljes mobilitás érdekében

A Toyota úgy látja, hogy a fejlesztés megalapozza a mobilitási céggé való átalakulását. A szellemi tulajdonjoggal és szabadalmi licenceléssel foglalkozó vezető Frederick Mau megerősíti: „Az idei szabadalmi lista a járművek villamosítása terén tett erőfeszítéseinket tükrözi, amit az úttörő akkumulátor-technológia, valamint a Toyota mobilitási vállalattá történő átalakulását támogató új IP bizonyít.”

K+F erőforrásainak nagy részét a Woven Planet Group-ba (WPG) fekteti. A WPG fogja irányítani a Toyota autonóm vezetési és úttörő mobilitási technológiájának fejlesztését. A cég felgyorsította az „Arene” fejlesztését, gépjárművei operációs rendszerét, amelyet 2025-ig be kíván építeni autóiba.


Olvassa el a teljes történetet itt: A Toyota Motors 2753 szabadalmat szerzett meg az Egyesült Államokban, ami 2%-os csökkenést jelent 2020-hoz képest