A vadonatúj Ford Mustang magasabb fokozatba kapcsol a stílus, a teljesítmény és az interaktív digitális élmények terén (2.)

Markánsabb dizájn, időtlen Mustang-elemekkel és több személyre szabási lehetőséggel

A hetedik modellgeneráció dizájnja is a modell múltjából táplálkozik, de a formavilág modernebb, dinamikusabb lett, így a Mustang még több korosztály számára lesz vonzó.

A jellegzetes, hármas osztású gépháztető mélyre húzott, vízszintes ‘szemöldökvonala’ alatt új LED fényszórók láthatók, ami hatásosabb megjelenést kölcsönöz a ’60-as évek dizájnját idéző orr-résznek, ugyanakkor optimális védelmet is nyújt a gyalogosok számára. A szépen ereszkedő tetővonal, a rajtnál térdelő futókra emlékeztető kiállás és a rövidebbre vett hátsó túlnyúlás is az első modellgenerációt juttatja az ember eszébe.

Az autó hátsó részén egy új, éles vonalakkal határolt, jellegzetesen háromosztatú hátsó világítás kapott helyet. A még kiegyensúlyozottabb aerodinamikai teljesítmény érdekében a mérnökök a hátsó diffúzort is áttervezték.

A Mustang történetében most először mindegyik modellváltozat saját orr-résszel készül, hogy minden vásárló kiválaszthassa az egyéniségéhez legjobban passzoló látványvilágot. A legfontosabb Mustang-kivitel, a GT hűtőrácsán nagyobbak a nyílások, hogy több levegő áramoljon a motortérbe; ez a megoldás már első pillantásra egyértelművé teszi az autó erejét és teljesítményét. A légellenállás is tovább javult a gépháztető új légbeömlői és az első légterelő szoknya áttervezésével.

“A GT különleges stíluselemei arról árulkodnak, hogy a Ford Performance beváltja az ígéreteit,” nyilatkozta Christopher Walter, a Mustang GT formatervezési igazgatója. “Az új Mustang karosszériája kifinomultabb és dinamikusabb, de a forma továbbra is bravúrosan arányos és időtlen.”

A Mustang kabrió változata maximális szabadságérzetet kínál. A teljes egészében bélelt és szigetelt vászontetőt egyetlen gombnyomással lehet nyitni-zárni. A kompakt tetőkialakításnak és a független hátsó futóműnek köszönhetően a csomagtér olyan tágas, hogy akár két golftáska is elfér benne.

A gépháztetőt felnyitva új motorburkolatot látunk, valamint egy feketére festett rugótorony-merevítő rudat; a vezetékkötegek, az üzemanyag- és fékvezetékek gondos elrendezése kifejezetten esztétikus látvánnyá varázsolja a Mustang lüktető szívét. Amikor a vezető az autó felé közelít, animált üdvözlő fények és Mustang-specifikus üdvözlő képernyők villannak fel.

A vadonatúj Mustang 12 színváltozatban rendelhető meg, amelyek közt három új árnyalat is található: a Blue Amber, a Vapor Blue és a Yellow Splash. A vásárló választhat a fekete és vörös Brembo féknyergek közül (mindegyiket Mustang embléma díszíti), és két új formavilágú 19 colos könnyűfém keréktárcsa is megjelenik a kínálatban.

SEHOL MÁSHOL EL NEM ÉRHETŐ, EXKLUZÍV FORD PODCASTOK IDE és IDE KATTINTVA!

Több biztonsági rendszer, több technológia

A Mustang Mach-E SUV-hoz hasonlóan az új kupét és kabriót is felszerelték a Ford új generációs vezetéssegítő rendszereivel, köztük a Sebességkorlátozás Felismeréssel, a Stop & Go funkcióval kiegészített Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatikával, a Sávközép Asszisztenssel, a Kikerülő Kormányzási Asszisztenssel és a Tolatási Fékasszisztenssel8. További fontos technológia még az Aktív Kátyúmérséklés, ami folyamatosan ellenőrzi a futóművet, a karosszériát, a kormány- és fékparancsokat, és ennek megfelelően szabályozza a futómű reakcióit. Az Ellopott Jármű Szolgáltatás 9 (a lopás esetén 24 órában működő FordPass funkció) szintén új a Mustang kínálatában.

Az autósok a FordPass alkalmazással folyamatos kapcsolatban állhatnak Mustangjukkal, olyan távvezérléses szolgáltatásokat élvezve, mint a jármű távoli beindítása és leállítása, az ajtók nyitása-zárása, a beindítás idejének előre beállítása, a jármű megkeresése és a műszaki állapot ellenőrzése10. A FordPass alkalmazás fontos járműinformációkat közvetít a tulajdonosnak, többek közt az üzemanyag és a motorolaj szintjét, a szerviztörténetet és a garanciával kapcsolatos adatokat.