A vadonatúj Lexus LS szedán és LC szupersportkupé Balatonfüreden mutatkozik először közösen

A világ vezető prémium hibrid autógyártója, az első félévben 22,2%-al bővülő magyarországi prémium autó piacon értékesítéseit 139,6%-al növelő Lexus augusztus 13. és 20. között Balatonfüreden, a Tagore sétányon állítja ki először két vadonatúj, óriási várakozások övezte csúcsmodelljét, a lenyűgöző LS luxus szedánt és az LC szupersportkupét.

A nagyközönség augusztus 13. és 20. között Balatonfüreden láthatja először a piac legszélesebb környezetbarát hibrid modellportfóliója, autóinak látványos, futurisztikus formavilága és letisztult, kézműves kidolgozottsága révén hazánkban is hónapról hónapra értékesítési rekordokat döntögető japán prémium gyártó, a Lexus két legizgalmasabb, leginkább várt új csúcsmodelljét.

A Lexus sikerének egyik kulcsa az ügyfeleink legmagasabb színvonalú kiszolgálását alappillérként kezelő vállalati filozófiánk mellett az élvonalbeli dizájnt és kézműves kidolgozottságot a jövőbemutató technológiákkal, a kompromisszumok nélküli minőséggel és a környezetbarát hibrid hajtással ötvöző modellportfóliónk. E portfólió két vadonatúj, hatalmas várakozások övezte tagját, az új LS luxus szedánt és az új LC szupersportkupét most először láthatja majd a hazai nagyközönség, akik e mellett a többi sikermodellünket, köztük az hihetetlenül népszerű NX és RX crossovereket, vagy épp az és IS és GS szedán valamint az RC kupé sportos változatait is megcsodálhatják majd.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

Talán sosem övezett Lexus modellt olyan felfokozott várakozás a vásárlók és a szélesebb közönség részéről, mint ami a Lexus LC szupersport kupé és a LS luxus szedán esetében tapasztalható. Ennek oka talán abban keresendő, hogy jóval többről van szó, mint két gyönyörű autóról: a két vadonatúj csúcsmodell mindent elmond a Lexusról, mint prémium autógyártóról, az egészen különleges, rabul ejtő, jövőbemutató formatervezésen és kézműves, sosem látott prémium kidolgozottságon át a forradalmi műszaki és fejlett technológiai tartalmon keresztül egészen a Lexus azon ambíciójáig, hogy életmód luxusmárkaként tekintsenek rá.

Ahogyan a 28 évvel ezelőtt bemutatott, eredeti LS magát a Lexus márkát is képviselte, úgy a vadonatúj 2018-as LS is a márka dinamikusabb irányvonalát tükrözi.

Az LS szedánok minden generációja a modern luxus, a kézműves minőségű kidolgozás, a teljesítmény és a biztonság csúcsát kínálta – akárcsak a sorozat legújabb tagja, amely emellett még mélyebb érzelmeket ébresztő formavilággal és lenyűgöző vezetési élménnyel lép színre. A vadonatúj LS megalkotásához teljesen tiszta lappal kezdett hozzá a Lexus, új szemlélettel képzelve el, milyennek is kell lennie egy igazi zászlóshajónak – mintha a márka mindent most kezdene elölről. A cél nem a Lexus erényeinek továbbfejlesztése volt, hanem hogy túlszárnyalják a világ luxusfogyasztóinak elvárásait. Ugyanakkor az összes eddigi LS modellben létezett egy közös vonás: az Omotenashi, a hagyományos japán vendégszeretet szellemisége. Egy luxusautóban ez azt jelenti, hogy egyaránt törődni kell a vezetővel és az utasokkal, felkészülni az igényeikre, odafigyelni a kényelmükre, és gondoskodni a biztonságukról. Ahogyan Koichi Suga vezető formatervező fogalmaz: “Az LS a Lexus zászlóshajója minden más modellnél érzékletesebben testesíti meg a Lexus történetét és imázsát, és jelképezi a márka lényegét.”

Mindeközben az kézműves Takumi mesterek által épített LC a Lexus globális modellkínálatának új, 2+2 üléses luxuskupéja, a grand tourismo legjobb hagyományainak modern újraértelmezése, egy kupé, amely nem a versenypályára, hanem a közútra termett. Vezethetőségét, közvetlenségét és kényelmét a világ legnagyobb kihívást jelentő, legizgalmasabb útszakaszain finomították, így különösen sok örömöt okoz vezetőjének: a modellt minden aspektusában úgy tervezték, hogy egyedülálló vezetési élményt nyújtson, miután a Lexus folyamatosan tökéletesítette az LC teljesítményének, vezethetőségének és rugózási komfortjának minden aspektusát.

Azt, hogy a két modell egyben a márka jövőjét is képviseli, nem csupán a LC és LS esetében egyaránt többszörösen díjnyertes, iránymutató dizájn mutatja, hanem az is, hogy ez a két első Lexus modell, amely számos jövőbemutató technológia, vezetéstámogató és aktív biztonsági rendszer, valamint a legújabb 5 literes V8-as motor mellett megkapta a világ legfejlettebb hibrid hajtását, a világ vezető hibrid márkájának többfázisú hibrid rendszerét (Lexus Multi Stage Hybrid) is, amely forradalmasítja a hibrid hajtásláncok teljesítményleadását.

A rendszer négylépcsős fordulatszám-módosító berendezéssel egészíti ki a Lexus Hybrid Drive egységet, amely egy 3,5 literes V6-os benzinmotorból és két villanymotorból áll. Az így létrehozott rendszer közvetlenebb módon reagál a vezető utasításaira, megnő a dinamikus teljesítmény és a vezetési élmény, miközben fennmarad a Lexus hibridektől megszokott kifinomult, takarékos viselkedés. A hagyományos full hybrid gépkocsikban a villanymotor egy fordulatszámcsökkentő áttételen keresztül erősíti fel a belső égésű motor teljesítményét; az új többfázisú hibrid rendszer esetében azonban a V6 benzinmotor és a villanymotor teljesítménye egyaránt felerősíthető a négylépcsős fordulatszám-módosító egység révén, így álló helyzetből gyorsítva jóval nagyobb mértékű hajtóerő generálható, miközben érvényesüll a Lexus Hybrid Drive hajtásláncokat legendássá tevő kifinomult, takarékos üzem, még kedvezőbb környezeti teljesítmény mellett.

Utóbbi egyébiránt már csak azért is fontos, mert a Lexus a világ vezető prémium hibrid gyártójaként több környezetbarát, városi használat során akár 70%-ban tisztán elektromos üzemben működő hibrid autót értékesített világszerte, mint valamennyi prémium versenytársa együttvéve. A hibrid technológia népszerűségének robbanásszerű növekedése ennek köszönhetően nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a magyarországi prémium hibrid piac értékesítéseinek 71,8%-át jegyző Lexus az idei év első félévében a prémium piaci növekedés üteménél hatszor gyorsabban tudta növelni értékesítéseit: a piac legszélesebb hibrid modellportfólióját kínáló márka első féléves hazai eladásainak 98%-át ugyanis a hibrid autók tették ki.