A világbajnok Rovanperä eddig megközelíthetetlen a Hungaroringen

A 21. Szilveszter Rallye első napján a WRC2 Pro finn világbajnoka két szakasz után majd 20 másodpercet vert rá az őt követő csapattársára, míg egyelőre Csomós Miklós a legjobb magyar versenyző

Úgy tűnik, jól döntöttek azok, akik kilátogattak a Hungaroringre, ahol összesen 193 páros rajtolt el a hagyományos, már 21. alkalommal megrendezett Szilveszter Rallye-n. Amint arra számítani lehetett, két szakasz után a viadal kiemelkedően legnagyobb sztárja, a WRC2 Pro 2019-es világbajnoka, Kalle Rovanperä majd 20 másodperces előnyt szerzett riválisai előtt. Az első nap legjobb magyar párosa Csomós Miklós és Nagy Attila lett, akik a harmadik helyen várják a vasárnapi folytatást.

Nem túlzás, de egy gyufaszálat sem lehetett leejteni szombaton a Hungaroringen, ahol ezrek voltak kíváncsiak a 21. Szilveszter Rallye első versenynapjára. A legnagyobb figyelem természetesen a WRC2 Pro kategória idei világbajnokának, Kalle Rovanperänak szólt, akinek ezúttal barátnője, Noora Korhonen diktálta az itinert. Persze a magyar szurkolók a 2019-es abszolút magyar bajnok, Vincze Ferenc – navigátora Szőke Tamás – száguldására is kíváncsiak voltak, ugyanis a Korda Racing pilótája éppen az óévzárón tette meg az első métereket jövő évi autójával, egy VW Polo GTI R5-össel. De nagyon fogadkozott a tavaly ugyanezen a viadalon a győzelemről éppenhogy lecsúszó Velenczei Ádám, hogy idén mindent megtesz a győzelemért.

A 2019-es Szilveszter Rallye-n kilenc országból érkeznek versenyzők: Magyarország, Szlovákia, Csehország, Ausztria, Svájc, Lengyelország, Németország, Finnország és Anglia képviselteti magát a viadalon. Összesen 193 autó állt rajthoz, és a nézőknek nem is kellett csalódniuk, hiszen a sebesség mellett rengeteg látványos elem is színesítette a szombati versenynapot. Ahogy arra számítani lehetett, az első két szakasz után majd 20 másodperces előnnyel (19,3) a WRC2 Pro kategória idei világbajnoka, a 19 éves finn Kalle Rovanperä vezet mostani csapattársa, és a gyári Skoda csapatánál jövőre az ő helyére kerülő cseh Petr Semerad előtt.

„Nagyon tetszik a légkör, a pálya és a nézők érdeklődése, jó döntés volt a részemről, hogy elindulok ezen a versenyen. Miután utoljára versenyzem a Skodával, így komolyan veszem a Szilveszter Rallye-t, és mindenképpen győzelemmel szeretnék búcsúzni a márkától. Persze azért figyelek arra is, hogy a közönséget kiszolgáljam” – jelentette ki a 19 éves finn világbajnok.

A harmadik helyért hatalmas magyar belháború zajlik, amiből egyelőre Csomós Miklós (Skoda Fabia R5) jött ki a legjobban, és 2 teljes tizeddel előzi meg a 2019-es abszolút magyar bajnokot, Vincze Ferencet (VW Polo GTI R5), míg lőtávolon belül követi őket a második szakaszon megpördülő, így időt veszítő Velenczei Ádám (Citroen C3 R5).

Az amatőrök abszolút sorrendjében két szakaszt követően a szintén Skoda Fabia R5-össel versenyző Berkes Csaba vezet, 45,6 másodperccel előzi meg Galgóczi Norbertet (Mitsubishi) és további két másodperccel a harmadik helyen álló Lukács Zoltánt (Mitsubishi).

Folytatás vasárnap (december 29.) reggel 9 órakor az első külső szakasszal.

December 29. vasárnap

KAPUNYITÁS 8.00

3. gyorsasági szakasz 7,3 km 09:08 (első autó) – Hungaroring külső

4. gyorsasági szakasz 8,1 km 09:23 (első autó) – Hungaroring belső

5. gyorsasági szakasz 7,3 km 12:21 (első autó) – Hungaroring külső

6. gyorsasági szakasz 11,1 km 12:36 (első autó) – Hungaroring belső (körgyors)