Adjuk el Skoda, Seat és Volkswagen, Audi, Porsche név alatt is ugyanazt az autót, így összejöhet az 50 elektromos autó a csoport kínálatában 2025-igA kifejezetten az elektromos autókra tervezett MEB-platformra épülő ID család számos új modellel – a korábbiakban megszokottól teljesen eltérő tengelytávolsággal és koncepcióval – érkezik a piacra 2020-tól kezdődően. Éppen ezért a jövő év végén a gyártókapacitást is az ID modellekre optimalizálják, így például az megújult e-up! is csak 2020 végéig lesz kapható, mivel a szlovákiai gyárat is az új elektromos autók gyártására állítják át.

Elsőként az alsó-középkategóriás ID.3 mutatkozik be hazánkban jövőre, amelynek a gyártását már 2019 novemberben elkezdték, majd azt követi az ID.CROZZ, az ID.BUZZ és az ID.VIZZION; de később az e-up! méretében is érkezhet új modell. A Volkswagen csoportszinten 2025-ig évi 3 millió elektromos autó gyártását tervezi, amely az összeértékesítésük 20-25 százalékát teheti ki. A tervek szerint addigra közel 50 különböző modellt kínál a konszern a vásárlóknak, ebből a Volkswagen márka 20 típussal veszi ki a részét.

E célok megvalósításához jelentős befektetés is társul: 2020-ig 30 milliárd eurót invesztál a konszern a gyár fejlesztésére, a Volkswagen kínai joint venture partnere pedig további 15 milliárd eurót fektet az elektromos autózásba.