A Volvo Cars mobilitási innovációs központot hoz létre a feltörekvő technológiák számára

A közelgő Mobility Innovation Destination Torslanda egy személyre szabott tesztpad az autóipari fejlesztésekhez, közel a svédországi göteborgi működésünk központjához. Ez a kezdeményezés folytatja villamosítási utunkat és prémium elektromos autóink következő generációjának fejlődését, és egy közel száz éves szülővárosunk iránti elkötelezettség.

Az innovációs központ lehetővé teszi számunkra, hogy teszteljük a feltörekvő technológiákat egy olyan környezetben, amelyet úgy alakítottak ki, hogy utánozzák azt a jövő társadalmát, amelynek autóinkat részeként képzeljük el. Így ahelyett, hogy kizárólag laboratóriumokban és fejlesztési központokban fejlesztenénk ki az olyan technológiákat, mint a vezeték nélküli autótöltés, a jármű-hálózat kétirányú töltés és az önvezető képességek, újításainkat városszerű környezetben is tesztelhetjük, érvényesíthetjük és bevethetjük. .

Az új épületek és tesztelési, mérnöki és anyagokkal foglalkozó létesítmények mellett tervezzük a Volvo Cars göteborgi Torslandában található kampuszának kibővítését induló vállalkozások és üzleti partnerek elhelyezésére.

„Ezzel a kezdeményezéssel egy olyan ökoszisztémát kívánunk létrehozni, ahol fejleszthetjük a mobilitás jövőjét – beleértve az autókat, a bennük lévő technológiát és a körülöttük lévő infrastruktúrát, mindezt kéz a kézben” – mondja Jim Rowan, a Volvo Cars vezérigazgatója. „Ambíciónk az, hogy úttörő szerepet töltsünk be a technológiában, bevonzzuk a globális tehetségeket, és kapcsolatba lépjünk más élvonalbeli vállalkozásokkal.”

Az új mobilitási innovációs célállomás, Torslanda létrehozásának következő lépése a modern irodáknak otthont adó épületek építése a meglévő campusunkkal szemben. Az építkezés a Volvo Cars és a Vectura Fastigheter ingatlanfejlesztő és a Next Step Group költséghatékony együttműködésével folytatódik.

A kiegészítések kulcsfontosságúak lesznek ahhoz is, hogy megvalósíthassuk jelenlegi stratégiai ambícióinkat, hogy 2030-ra teljesen elektromosak legyünk, és iparági vezető szerepet töltsünk be az új technológia és a fenntartható mobilitás terén.

A projekt fenntarthatósági céljai ambiciózusak. Az első, 25 000 négyzetméteres új konstrukció a Volvo Cars kizárólagos használatára épül, és egy fahibrid, amely 15 százalékkal csökkenti a szénlábnyomot a hagyományos acél-betonvázhoz képest. Az építkezés a tervek szerint 2024 második negyedévében kezdődik, az első épület pedig várhatóan 2026-ra készül el, a Volvo Cars 2027-ben esedékes százéves évfordulója alkalmából.

A jelenlegi tervekben az is szerepel, hogy campusunkat bevonjuk a Göteborg Green City Zone kezdeményezés kibővítésébe. Ez a zóna azt a területet fedi le, ahol Göteborg városa a Volvo Cars-szal és további vállalkozásokkal, kutatókkal és másokkal együtt tesztelhetik az új technológiát mind a járművek, mind az infrastruktúra terén, hogy 2030-ra kibocsátásmentes közlekedést érjenek el.

Ezzel a kezdeményezéssel arra törekszünk, hogy erősítsük kapcsolatunkat a város más mobilitási innovációs csomópontjaival, és még több mérnöki képességgel bővítsük göteborgi campusunkat.
A közelmúltban megnyílt szoftvertesztközponttal együtt a terület erős mérnöki jelenléttel rendelkezik, beleértve a gyártóüzemet, a tervezőközpontot, valamint a teszt- és fejlesztési létesítményeket, beleértve a kísérleti üzemet, az akkumulátorlabort, a szélcsatornákat és a biztonsági központot ütközési tesztlaborokkal. A Northvolttal közös vállalkozásunk, a Novo új akkumulátorgyára is épül. 2022-ben a Volvo Cars azt is bejelentette, hogy 10 milliárd svéd koronát fektetünk be torslandai üzemünkbe a következő generációs, teljesen elektromos autók gyártására, beleértve az alumínium karosszériaelemek megaöntvényének bevezetését, az új akkumulátor-összeszerelő üzemet, valamint a teljesen felújított festési és végösszeszerelő műhelyeket. .

Egy nagyobb ökoszisztéma része

A Mobility Innovation Destination Torslanda csatlakozik a világ minden táján található fizikai telephelyeink növekvő listájához, beleértve a nemrégiben megnyílt göteborgi szoftvertesztelő központunkat és több Tech Hub-ot is.

Tech Hubokat üzemeltetünk Svédországban (Stockholm és Lund), Lengyelországban (Krakkó), Indiában (Bangalore) és Szingapúrban. Mérnöki központjaink vannak a svédországi Göteborgban és a kínai Sanghajban is. Bár ezeknek a helyszíneknek mindegyike megvan a maga fókuszában, együtt alkotják a stratégiai elhelyezkedésű innovációs központok döntő fontosságú hálózatát.

További információkért látogasson el a következő webhelyre: https://www.innovationdestinationtorslanda.com