A Volvo Trucks bemutatja a Volvo FH új nemzedékét

Teherautók következő generációja, amelyet a vezetőt szem előtt tartva terveztek

Bemutatta a Volvo Trucks az új Volvo FH teherautót, amely újragondolt fülkével, innovatív biztonsági funkciókkal és a vezetőre összpontosító munkakörnyezettel rendelkezik. Az új formaterv egyik fő célját az jelentette, hogy a járművezetőt termelékenyebbé, biztonságosabbá és a fedélzeti életét kényelmesebbé tegyék.

A hajtáslánc- és alvázkonfigurációk sokféleségével az új Volvo FH alkalmazások széles körére szabható – ezzel az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás jelentős csökkentését biztosítja.

„A Volvo FH típus hosszú évek óta a teherautó-vezetők egyik kedvence, különösen azok esetében, akik életük nagy részét az úton töltik” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke. „A Volvo FH új nemzedékével továbbra is egyértelműen arra összpontosítunk, hogy olyan teherautókat tervezzünk és olyan szolgáltatásokat kínáljunk, amelyek elősegíthetik, hogy a járművezetők világszínvonalú munkát végezzenek.”

A járművezető-centrikusság segíti a képzett szakemberek bevonzását

Azért helyezték a járművezetőkre a hangsúlyt, mert ők jelentős hatást gyakorolnak a fuvarozó eredményeire a termelékenység, a hatékonyság és az ügyfélkapcsolat szempontjából. „Egy jó teherautó-vezető hatalmas mértékben hozzájárulhat ügyfeleink jövedelmezőségéhez” – folytatja Roger Alm. „Világszerte a képzett vezetők krónikus hiánya tapasztalható. A professzionális járművezetők termelékenységét és kényelmét előtérbe helyező új teherautó bemutatásával fontos lépést tettünk előre azért, hogy segítsük ügyfeleinket a legjobb sofőrök bevonzásában és megtartásában.”

A belső kiváló munkakörnyezetet biztosít a járművezetők számára

A járművezetők iránti figyelem legegyértelműbb jele a frissített belső munkakörnyezet. Munkaterületük a modernizált műszerfal körül helyezkedik el, amelyet egy teljesen digitális, 12 hüvelyk képátlójú, nagy felbontású műszeregység jellemez, valamint egy fix pohártartó és nyitott tároló mozgásérzékelős világítással. A digitális műszeregységen a járművezető négy különböző képernyőnézet közül választhat a vezetési szituációtól és a megjeleníteni kívánt információktól függően.

Az opcionális kilenc hüvelyk képátlójú oldalsó kijelző biztosítja az infotainment és a navigációs rendszer funkcionalitását, továbbá a szállítási információkat és a kamerák képét. A könnyen elérhető kijelzőt a járművezető több különböző módon kezelheti: a kormánykeréken intuitív módon elhelyezett gombokkal, hangvezérléssel vagy közvetlenül az érintőképernyőn és a kijelző vezérlőgombjaival.

„A sok különböző információ könnyű elérhetősége segíti a járművezetőt a munkája hatékonyabb, biztonságosabb és kényelmesebb végrehajtásban” – állítja Carin Larsson, a Volvo Trucks vezető tervezője a felhasználói élmény és az ember-gép interakció terén. „Az információk megjelenítése sokkal jobb az új kijelzőkkel. A figyelmet igénylő interakciókat összevontuk az oldalsó kijelzőre, amely könnyen elérhető a vezetőülésből. Ezért a zavaró tényezők minimálisra csökkennek, mivel a vezetéshez kulcsfontosságú információk egyértelműen áttekinthetők a felhasználóbarát és könnyen látható digitális műszeregységben.”

Mind a műszeregység, mind az oldalsó kijelző számos nyelvet kínál.

Minden eddiginél könnyebb a fülkén belül mozogni az új karcsúbb, ergonomikus formatervű I-Shift váltókar jóvoltából. A sokkal nagyobb akkumulátorkapacitást igénylő járművezetők rendelkezésére áll egy intelligens, kétkörös akkumulátorrendszer, amely biztosítja, hogy mindig maradjon energia a motor indításához. Széles körű testreszabási lehetőséget kínálnak az új szövetek és színek.