A Zagato legújabb modellje egy lenyűgöző és fényűző elektromos hipercsónak

A Zagato az évek során lenyűgöző autók választékát dolgozta ki, de a Persico Marine-nal kötött legújabb együttműködésük eredményeként egy elektromos „hipercsónak” született.

A Persico Zagato 100.2 névre keresztelt modell 25,9 láb (7,9 méter) hosszú, és kompozit szerkezete lehetővé teszi, hogy a hajó 2500 kg-nál kevesebb vízkiszorítást kínáljon.

Visszatérve a hajtásláncra, lesznek Sport és Long Range változatok is, az előbbi 83 kWh-s akkumulátorral és 275 LE-s (205 kW / 279 LE) elektromos jet podtal. Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy a Sport 26 csomós (29,9 mph / 48,2 km/h) utazósebességgel rendelkezzen, és 43,5 csomós (50,1 mph / 80,6 km/h) maximális sebességgel rendelkezzen. Ennél is fontosabb, hogy a modell 28 tengeri mérföld (52,5 km) utazótávolságúra tervezték.

A Long Range változat további 83 kWh-s akkumulátorcsomaggal rendelkezik, és ez csökkenti a teljesítményt, mivel az utazósebesség 24 csomóra (27,6 mpg / 44,5 km/h) csökken, míg a végsebesség 36 csomóra (41,4 mph / 66,7 km/h) csökken. . Ez utóbbi jelentős csökkenés, de az utazótávolság 47 tengeri mérföldre (88,1 km/h) ugrik.

Függetlenül attól, hogy melyik verziót választották ki, minden láthatóan korlátozott kiadású lesz. Mindössze kilenc egység épül, és „minden tulajdonos egyedi és exkluzív módon személyre szabhatja a sajátját”. Különösen a Launch Edition vásárlói által kiválasztott színek és felületek egyediek lesznek a hajójukon, és nem kínálnak semmilyen más modellen.

A vállalatok nem tértek ki sok részletre, de megjegyezték, hogy a hajó tervezése a Zagato és a Micheletti + Partners együttműködése volt. Modern és alapvető megjelenésű, sallangmentes.

Amint láthatja, a hajó áramvonalas törzse folyékony vonalakkal és céltudatos kialakítással rendelkezik. A modell emellett rövid szélvédővel, gyönyörű fa burkolattal, minimalista pilótafülke két székkel, valamint digitális műszerekkel rendelkezik. Hátrébb további ülések és két heverőnek tűnő ülőhely található.

Andrea Zagato nyilatkozatában azt mondta: „A projekt egy közös koncepcióból indult ki: abból az elképzelésből, hogy a hajónak gyűjtői darabnak kell lennie.” Zagato hozzátette: „A jelenleg elérhető legújabb, leginnovatívabb technológiák fenntarthatóvá teszik a hajót, és arra szánják, hogy meghagyja jellegzetes nyomát, ahogyan az a legértékesebb autómodellek esetében is, amelyeket szokatlan vásárlók számára terveztek, akik mindig a kiválóságot és az innovációt keresik. terület.”

A Persico Zagato 100.2-t a Persico Marine fogja megépíteni, és az első szállítások 2023 végén kezdődnek.