Andrew Cornelia-t nevezték ki az új Mercedes-Benz töltőhálózat élére Észak-Amerikában

Mercedes-Benz kündigt globales Marken-High-Power-Charging-Netzwerk an: Die Mercedes-Benz Charging Hubs werden sich in wichtigen Städten und Ballungszentren in der Nähe von Hauptverkehrsadern und verkehrsgünstigen Einzelhandels- und Dienstleistungsstandorten einschließlich Mercedes-Benz Händlerstandorten befinden. Mercedes-Benz to launch global branded high-power charging network: The Mercedes-Benz charging hubs will be located in key cities and urban population centres, close to major arteries, convenient retail and service destinations, including Mercedes-Benz dealership sites.

Andrew Cornelia-t nevezték ki a Mercedes-Benz HPC North America, LLC vezérigazgatójává.
Christopher Trainort nevezték ki az új egység pénzügyi igazgatójának
A Mercedes-Benz HPC North America célja, hogy több mint 2500 nagy teljesítményű töltőt építsen Észak-Amerikában

A Mercedes-Benz Mobility AG ma bejelentette a Mercedes-Benz HPC North America, LLC két legfelső szintű vezetőjének kinevezését: Andrew Cornelia elnök-vezérigazgató, Christopher Trainor pedig pénzügyi igazgató, mindkettő 2023 júniusában lép hatályba.

Új szerepkörükben Andrew és Christopher a Mercedes-Benz töltőhálózatának elindításáért és üzemeltetéséért lesznek felelősek az Egyesült Államokban és Kanadában. A Mercedes-Benz HPC North America mintegy 400 töltőállomást kíván megnyitni, amelyek több mint 2500 nagy teljesítményű töltőt tartalmaznak az összes elektromosjármű-márka vásárlói számára Észak-Amerikában az évtized végéig. Andrew és Christopher egy új alkalmazotti csapat toborzását, vezetését és felhatalmazását is végzi, akik a vállalat észak-amerikai ambícióinak megvalósítása iránt elkötelezettek.

„Miközben folyamatosan haladunk előre globális Mercedes-Benz nagyteljesítményű töltőhálózatunk megvalósításában, izgatott vagyok, hogy Andrew és Chris csatlakozik hozzánk ezeknek az erőfeszítéseknek a vezetésében. Az ezen a területen szerzett sokéves tapasztalat mellett Andrew vezető víziót és erős céltudatot hoz a szerepbe a szén-dioxid-semleges közlekedésre való gyors átállás megvalósításában. Chrisnek az autóiparban és a pénzügyi ágazatban szerzett mély tapasztalatával párosítva nyerő kombináció áll rendelkezésünkre, amellyel megkezdhetjük Észak-Amerika töltési infrastruktúrájának hatékony bővítését. És ezt a Mercedes-Benz márka minősége és vásárlói élménye iránti összetéveszthetetlen elkötelezettségével tesszük.”
Franz Reiner, a Mercedes-Benz Mobility AG vezérigazgatója

Andrew Cornelia több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik az elektromos mobilitás és töltés terén, és kulcsszerepet játszott az elektromos járművek töltési infrastruktúrájának kialakításában és fejlesztésében az Egyesült Államokban és világszerte. A Teslánál a globális töltési hálózat Strategic Finance-jét vezette, befolyásolva annak elindítását, gyors növekedését és a nyílt hozzáférési szabványok felé való elmozdulást. A közelmúltban a Volta Charging vállalati stratégiájának és fejlesztésének vezető vezetője volt, ahol segített úttörő szerepet játszani egy olyan innovatív modellben, amely újra meghatározta az elektromos járművek töltési üzletágának és az elektromos járművezetői élménynek a határait.

“Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy beindíthatom és vezethetem a Mercedes-Benz nagy teljesítményű töltőhálózatát Észak-Amerikában. Az év végén megnyíló első töltési csomópontjainkkal arra törekszünk, hogy a híres minőség közvetítésével újradefiniáljuk a töltési élményt. , a hírnév és a vezetői fókusz, amelyet a Mercedes-Benz több mint egy évszázada megtestesített.”
Andrew Cornelia, a Mercedes-Benz HPC North America vezérigazgatója

Christopher Trainor több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a vállalati pénzügyek területén, beleértve a Mercedes-Benz Financial Services USA-nál különböző vezetői pozíciókat. 1994-ben csatlakozott a Chrysler csoporthoz, és 2002 óta a Mercedes-Benz Financial Services USA-nál dolgozik.

A Mercedes-Benz HPC North America felelős a Mercedes-Benz nagy teljesítményű töltőhálózatának fejlesztéséért és működtetéséért Észak-Amerikában, segítve a Mercedes-Benz villamosítási stratégiájában a következő, alapvető előrelépést: a teljes észak-amerikai elektromos járművek töltésének kiterjesztését. térkép, amely segíti az elektromos járművek elterjedését a következő szintre emelni. A cég a Mercedes-Benz Mobility AG cégcsalád része, a Mercedes-Benz Group AG pénzügyi és mobilitási szolgáltató részlege.