Arany Kormánykerék a Skoda Enyaq Coupé RS-nek

A Skoda Enyaq Coupé RS iV elnyerte a rangos Arany Kormánykerék 2022 díjat. Az Auto Bild német autós szaklap és a Bild am Sonntag újság olvasói először a „közepes méretű SUV” kategóriában a legjobb három közé szavazták be az előremutató modellt, mielőtt egy szakértői zsűri a Lausitzringen próbára tette volna. Az idei trófea immár a nyolcadik Arany Kormánykerék, amelyet a Škoda Auto elnyert.

A sportos Škoda RS család első tisztán elektromos hajtású tagjaként az Enyaq Coupé RS iV a sikeres Enyaq iV elektromos SUV méltó párja. A B-oszloptól finoman lejtő tetővonalával a Coupé hátul bőséges teret és 570 literes csomagtartót kínál. A kiváló, cw 0,248-as légellenállási együttható hozzájárul a modell lenyűgöző, több mint 500 kilométeres hatótávolságához a WLTP-ciklusban.

Az Enyaq Coupé RS iV a nyolcadik Škoda modell, amely elnyerte az Aranykormányt.

A cseh autógyártó első Arany Kormánykerekét 1999-ben az első generációs Fabia nyerte el, utódja pedig 2007-ben megismételte ezt a bravúrt. A második generációs Octavia 2004-ben, míg a második generációs Superb 2008-ban vívta ki a díjat. 2017-ben a Karoq hagyta maga mögött a versenytársakat, 2019-ben pedig a Kamiq érdemelte ki a hőn áhított díjat. Tavaly pedig az Arany Kormánykerék az Enyaq iV-nek jutott.

dasblog