Bővülő szolgáltatásokkal és új díjakkal kezdi az új évet a MOL Bubi

Változnak a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás díjai január 19-től. Ezzel együtt a szolgáltatás is fejlődni fog, hiszen jövőre újabb gyűjtőállomások és több száz vadonatúj kerékpár állhat forgalomba, azaz a tavaly májusi indulása óta duplájára nő a kerékpárok száma.

Jövő év elején bővül a MOL Bubi szolgáltatási területe, több száz kerékpárral nő az eszközpark, ennek megfelelően változik a rendszer használati díja is. A havi bérlet ára 2023. januártól 1000 forint, az éves bérlet 8500 forint, a percdíj 40 forint lesz, a díjmentes időszak továbbra is 30 perc marad. A rendszerben a havi és éves bérlet megváltásával egyszerre két kerékpárt lehetett használni, – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően – a második kerékpárért percdíjat számol fel a rendszer.

A MOL Bubi eszközparkja jelentősen nőtt a 2021-es megújulása óta és dinamikusan bővült a közbringra-rendszer szolgáltatási területe. A szolgáltatás szinte minden rekordot megdöntött és mai napig hihetetlenül népszerű. A korábbihoz képest bővebb szolgáltatás már nagyobb karbantartási és üzemeltetési költségekkel is jár. A bevételek növelése biztosítja, hogy még több gyűjtőállomás és modern kerékpár álljon a felhasználók rendelkezésére.

Továbbra is versenyképes, vonzó feltételekkel lehet elérni a közbringákat: a rendszer 2021-es megújulása előtti tarifákhoz képest még mindig jelentősen alacsonyabb díj ellenében, mindössze ezer forintért lehet egy hónapra bérletet venni. Ezért az összegért gyakorlatilag korlátlanul lehet használni a MOL Bubikat, hiszen a felhasználók 98 százalékban 30 percnél rövidebb időre veszik fel a kerékpárokat, erre az időre pedig nem kell percdíjat fizetni.

2022 a MOL Bubi bővülésnek éve

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a fővárosiak igényeit kiszolgálva a lehető legtöbb ügyfél számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, ezért a társaság az elmúlt időszakban folyamatosan bővítette a közbringa-rendszert. Idén 500 vadonatúj MOL Bubi bicikli állt forgalomba, legutóbb október elején 200 vadonatúj kerékpárral nőtt az állomány. Ma már összesen 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére.

A társaság a kerékpárok száma mellett a szolgáltatási területet is folyamatosan növeli: jelenleg összesen 178 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat. A BKK tervei szerint ez a szám jövőre tovább emelkedhet. Legutóbb a Terézvárosban adtak át 4 vadonatúj gyűjtőállomást, valamint a megújult Blaha Lujza téren is két állomás várja a felhasználókat.

A közbringarendszer a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a jobb kerékpároknak köszönhetően a tavaly májusi megújulása óta sorra döntötte a rekordokat, idén november közepén pedig átlépte a 4 milliós utazásszámot.

Budapesti Közlekedési Központ