Autóbalesetben megsérült Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter

Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:
Autóbalesetben megsérült Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter péntek esete, amikor több személyautó összeütközött a dél-morvaországi Znojmó mellett. A cseh diplomácia vezetője állítólag könnyebb sérüléseket szenvedett – jelentette a közszolgálati Cseh Televízió hírcsatornája (CT24).
“Az esti órákban mentőakció volt egy közúti balesetnél a Znojmóhoz közeli Lechovicénél. A helyszínre mentőhelikoptert küldtünk, amely egy férfit közepesen nehéz sérülésekkel a brünni kórházba szállított” – mondta Helena Kropácková, a dél-morvaországi mentőszolgálat szóvivője a Novinky.cz hírportálnak. A hírportál úgy tudja, hogy a közepesen súlyos sérüléseket szenvedett és kórházba szállított férfi nem Zaorálek volt.
A prágai országos rendőrigazgatóság a baleset tényét megerősítette, de a sérüléseket szenvedett férfi kilétét nem volt hajlandó felfedni.
“Megerősíthetjük, hogy a balesetnek egy védett személyt szállító kocsi is a részese volt. Több személyt kórházba szállítottak” – közölte újságírói kérdésre Petr Habenicht, az országos rendőrigazgatóság szóvivője. Sem a baleset helyszínét, sem a sérültek állapotát nem kívánta pontosítani.
A 61 éves Lubomír Zaorálek külügyminiszter vezeti a legerősebb kormánypárt, a Cseh Szociáldemokrata Párt választási kampányát, s ő a párt kormányfőjelöltje. Zaorálek pénteken kampánykörúton volt Dél-Morvaországban.
A cseh képviselőházi választás október 20-án és 21-én lesz.
http://miazablogger.hu/2017/09/16/hienak-haboruja-viii-keruletben-keselesbe-torkollott-ket-taxista-vitaja-budapesten/