A harmadik negyedévben is erős értékesítési számok az AutoWallis mindhárom üzletágában

    Csaknem ötödével növelte új-, és 56 százalékkal használtgépjármű-eladásait az AutoWallis az első kilenc hónapban, a csoport a szolgáltatások területén is jó eredményeket ért el; az organikus növekedés a stratégiában meghatározott úton halad, miközben a társaság vizsgálja az akvizíciós lehetőségeket, és 2024-re tavalyi, 65,5 milliárd forintos árbevételének megduplázását tervezi – közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.

    Az AutoWallis Nyrt. mindhárom üzletága (Nemzetközi disztribúciós, Belföldi disztribúciós, Autóipari szolgáltatói) növekedést ért el 2019. első három negyedévében, összemérve az előző év hasonló időszakával az összesített értékesítési darabszámokat, szervizórák számát és a kölcsönzési flottaméretet.


    Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója ismertette, az AutoWallis piacait az uniós átlagot meghaladó növekedés jellemzi, a csoport tevékenysége, hatékonysága, üzleti lehetőségei, értékteremtő képessége szempontjából Kelet-Közép-Európa és a Balkán tekinthető a tényleges működési területnek.


    Az AutoWallis Nemzetközi disztribúciós üzletága a tavalyi év első háromnegyedévével összehasonlítva 18,2 százalékkal több, 1551 darab új autót értékesített az első kilenc hónapban. A Belföldi disztribúciós üzletág az újautó-eladásait 17,5 százalékkal 2332, míg a használt autó eladásait 55,7 százalékkal, 651 darabra növelte.


    Az Autóipari szolgáltatói üzletágon belül a szervizórák száma 16,6 százalékkal 37 943-ra, a gépjárműkölcsönzés kapcsán kalkulált flottaméret 9 százalékkal 592 darabra bővült. A bérletek száma ugyan 2,2 százalékkal 19 177-re csökkent, de eközben a bérleti napok száma az átlagos bérleti esemény hosszának növekedésével párhuzamosan 12,4 százalékkal 108 619-re emelkedett.


    Korábbi közlésük szerint az AutoWallis átfogó eredménye 148 százalékkal 458 millió forintra, árbevétele pedig 21 százalékkal, 38,4 milliárd forintra nőtt az első fél évben.


    A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. célja, hogy 2029-re a kelet-közép-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen – írták. A vállalat 2018-as, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján számított, konszolidált 65,5 milliárdos árbevételének duplázását tervezi 2024-re, melyet elsősorban organikus úton akar elérni. A vállalat célja emellett, hogy az autóipari befektetésekre fókuszáló befektetési portfóliójának folyamatos, akvizíciós úton történő szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működjön.


    Az AutoWallis csoport a kelet-közép-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna, valamint a Wallis Autókölcsönző.


    A papír árfolyama a BÉT-en az elmúlt egy évben 266 és 85 forint között változott, szerdai záró ára 105,5 forint volt.