Az ABT Sportsline 450 LE-t kapott az ikonikus öthengeres motorból

A Formentor VZ5 teljes potenciálja felszabadul

A Formentor SUV kupé a még fiatal CUPRA márka első teljesen független járműve. A dinamikus és elegáns dizájn már álló helyzetben is lenyűgöző. De a 7000 járműre limitált VZ5 azt mutatja, hogy itt még a sportautóknak is van igazi ellenfele. Végül is a legerősebb Formentor karizmatikus, 2,5 literes öthengeres motorja lenyűgöző 390 LE-t (287 kW) és 480 Nm-t produkál. És ez még valamivel több, mint egy jelenlegi Porsche Carrera, bár a gyorsulás terén patthelyzet van. Mindkettőnek 4,2 másodpercre van szüksége a 0-ról 100 km/h-ra való sprinthez. De aki magabiztosan szeretne elmenni a legendás sportautó mellett, az most teljesítheti ezt a kívánságát az ABT Sportsline-nál. A világ legnagyobb autóipari utángyártott és nagy teljesítményű alkatrész-specialistája az Audi és a VW számára most kifejezetten a VZ5-höz kifejlesztett teljesítménynövelést kínál, amelyre büszkének lehetünk. Az ABT Power S*-nak köszönhetően a CUPRA teljesítménye figyelemre méltó 450 LE-re (331 kW) nő, a maximális nyomaték pedig 530 Nm-re emelkedik. A neves cég a teljesítménynövelésbe vetett bizalmát széleskörű garanciákkal és több szintű motorvédelmi intézkedésekkel támasztja alá.

A tesztprotokollok pillantása dokumentálja, mit jelent a gyakorlatban a teljesítménynövekedés: álló helyzetből lenyűgöző 3,9 másodperc alatt sikerült elérni a 100 km/órát. Ez három tizedes javulást jelent. Aki nem szeretné, hogy a szokásos 250 km/h-nál érjen véget a hajtás, az is bizalommal fordulhat ez ügyben a bajor tuningszakértőkhöz. A végsebesség az ABT Power S mellett 270 km/h-ra növelhető.

Szeretnél még erősebb külsőt az erősebb szív mellett? Az ABT Sportsline számos vonzó kerékváltozatot kínál a CUPRA Formentor VZ5-höz. A 20 hüvelykes SPORT GR dizájn matt fekete vagy fényes fekete színben is elérhető. A különleges figyelemfelkeltő itt a gyémántcsiszolt felület vagy ajak. De lenyűgöző 21 hüvelyk is lehetséges – a SPORT HR formájában. A többküllős kialakítás teljesen fényes feketére festett, és merész sportosságot sugároz. Mint mindig, minden járműmodell és kombinációs lehetőség megtalálható az ABT konfigurátorban.

*A motor teljesítményadatai megfelelnek az EWG/80/1269 előírásainak. A folyamat és a fékpad gyártóját a jármű gyártója tanúsította és engedélyezte. További részletekért látogasson el a www.abt-sportsline.com/performance-measurement oldalra.

Szöveg/fotók: www.abt-sportsline.com/