Az ABT Sportsline a szupertehetség Ricardo Fellert hozza a DTM-be

Az ABT Sportsline újabb csúcspilótát szerződtetett a DTM-hez: Ricardo Feller (21/CH) René Rast (35/D) és Kelvin van der Linde (25/ZA) csapattársa lesz a 2022-es szezonban.

Fellert szupertehetségnek és durva gyémántnak tartják. A 2017-es szezonban a svájci pilóta, aki akkor még csak 16 éves volt, a valaha volt legfiatalabb pilóta lett, aki belépett az ADAC GT Mastersbe – egy versenysorozatba, amelyet Ricardo Feller nyert meg az előző szezonban Christopher Miessel a volánnál. egy Audi R8 LMS egy körmönfont fináléban.

„A kezdetektől az volt az álmom, hogy a DTM-ben versenyezzek” – mondja az ABT új pilótája. „Megpróbáltam megvalósítani az álmomat, és világossá tettem ezt a szándékot. Jó, hogy ez az álom valósággá válik az ABT Sportsline-nál. Tisztában vagyok vele, hogy 2022 kihívás lesz. Csapattársaimtól függetlenül valószínűleg még erősebb lesz a verseny a DTM-ben, mint tavaly. A legjobbakkal akarok versenyezni – ők pedig jelenleg a DTM-ben versenyeznek. Szerintem jó dolog, hogy a GT Masters megnyerése után bekerülhetek a DTM-be.”

Csakúgy, mint René Rast és Kelvin van der Linde, Ricardo Feller egy ABT Audi R8 LMS GT3 evo II-t fog vezetni. A belépést elsősorban a Scherer Group és a HYLO tette lehetővé – Németországban az első a száraz szemek terén.

„Megnagyobbodás, hogy idén ismét három autóval nevezhetünk a DTM-ben” – mondja Thomas Biermaier, az ABT vezérigazgatója és csapatigazgatója. „Renével, Kelvinnel és Ricardóval három pilótánk van, akik mind a címért harcolhatnak. Fiatal kora ellenére Ricardo már több éves tapasztalattal rendelkezik az Audi R8 LMS-sel, és az egyik leggyorsabb pilóta ebben az autóban. És szerintem a személyisége is nagyon jól passzol hozzánk.”

„A harmadik autónk legénysége elég frusztráló 2021-es DTM-szezont zárt” – mondja Hans-Jürgen Abt. „Most újra ragyog a szemük. Biztos vagyok benne, hogy Ricardo rendelkezik a szükséges tehetséggel ahhoz, hogy megállja a helyét a DTM-ben, és nagy játékossá válhat. Az ABT-nél mindannyian alig várjuk, hogy vele versenyezhessünk.”

Az üzletet Christian Scherer kötötte meg, aki Scherer csoportjával az ABT Sportsline egyik legfontosabb üzleti partnere. „Ricardo családjának van egy autókereskedése Svájcban” – mondja Christian Scherer vezérigazgató. „Így találkoztunk 2019 végén. Azóta igyekeztem a lehető legnagyobb mértékben támogatni Ricardót. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült őt a Scherer Sport nagykövetének és sofőrjének csábítani.”

Ricardo Feller április végén Portimãóban (Portugália) debütál a DTM-ben. A 2022-es DTM-ben összesen nyolc versenyt rendeznek két-két versennyel.