Az ALD Automotive felvásárolta a LeasePlan flottakezelőt

    Az ALD Automotive felvásárolta a LeasePlan flottakezelő és mobilitási szolgáltató vállalat 100 százalékát, a tranzakció értéke 4,8 milliárd eurót tett ki, ezt készpénz és ALD-részvények kombinációjával fizetik ki – közölte az ALD az MTI-vel kedden.

    A közlemény szerint a felvásárlás hivatalos lezárásával az ALD Automotive és a LeasePlan Magyarországon is elindítja az egy vállalat létrehozását célzó integrációs folyamatot, a vonatkozó szabályozásoknak megfelelően.


    A stratégiai fejlesztések magyarországi kivitelezésével és az újonnan létrejövő vállalat vezérigazgatói feladataival Pesti Tímeát, a LeasePlan Hungária Zrt. korábbi vezérigazgatóját bízták meg.


    Olena Tymofiyiva, az ALD Automotive Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója Norvégiában folytatja tevékenységét az új szervezet norvég leányvállalatának vezérigazgató-helyetteseként.


    A világszerte 44 országban aktív jelenlétével az ALD Automotive-LeasePlan 3,3 millió autóból álló flottáját 15 700 munkavállalóval kezeli. A vállalat az Euronext Paris A részlegének listáján szerepel.