Remek debütálás és pontszerzés az autocross Európa-bajnokságon

Az elmúlt hétvégén a németországi Seelowban rajtolt el a 2023-es Autocross Európa-bajnokság, és ez a viadal a Korda Racing számára történelmi mérföldkőnek számít. Ugyanis idén a csapat tagjaként valamennyi versenyen rajthoz áll Baráti Tomi. A premier remekül kezdődött, hisz Tomi 10 Eb-pontot szerezve a 36 fős mezőnyben a 11. helyen végzett.

Ebben az évben csatlakozott a Korda Racing csapatához az autocrossban vitézkedő Baráti Tomi, akinek 2022-ben a magyar és szlovák bajnoki cím mellett a Közép-Európa Zóna Bajnokság bajnoki címét is sikerült megszereznie XC CrossCarban, mely napjaink egyik leglátványosabb és legközkedveltebb kategóriája. Idén pedig a csapattal együtt szintet lép: az Európa-bajnokságon indul.

Sőt, már túl is van a premieren, hiszen az elmúlt hétvégén rendezték meg a németországi Seelowban az EuroAX első futamát. A Korda Racing versenyzője hamar felvette a nemzetközi mezőny ritmusát, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy élete első Eb-futamán azonnal a fináléba jusson. A 10-es döntőbe ezúttal még nem fért be, de 11. helyen zárt, így roppant fontos 10 Eb-pontot szerzett.

Szezonnyitóhoz hűen egy hatalmas rendezvényt szerveztek, hihetetlen látványos és jó hangulatú hétvége volt a pénteki versenyző bemutatótól a vasárnapi döntőkig. Összesen 36 CrossCar között versenyeztem, ami nagy újdonság volt számomra, azonban nagyon élveztem minden percét. A pálya hatalmas kihívás volt az óriási szintkülönbségek és a gyors és technikás szektorok váltakozása miatt, de viszonylag hamar sikerült felvennem a ritmust ezen a számomra új pályán, új autóval, új közegben. Az ellenfeleim rendkívül gyorsak voltak, hatalmas csaták és nagyon jó futamok jellemezték a hétvégémet. Végül életem első Európa-bajnoki futamán a 11. helyen intett le a kockás zászló, ami nagy öröm számomra, főleg egy ilyen népes mezőnyben, hisz bebizonyosodott, hogy fel tudom venni a harcot a legjobb CrossCar versenyzőkkel. Nagy motiváció ez számomra a további futamokra, további fejlődésre. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában támogatott és figyelemmel kísérte a versenyt” – fogadkozott Tomi.

Baráti Tomi legközelebb a szintén németországi Matschenbergben áll majd rajthoz az Európa-bajnokságon.