Az Audi A4 még sportosabb és még modernebb lett

Az Audi A4 a márka alapvető értékeit fogalmazza meg, és négy év gyártást követően az Audi még karakteresebbé és sportosabbá tette középkategóriájú sikermodelljét. Külső megjelenése harmonikusan illeszkedik a márka új formai nyelvezetébe, a kezelés területén pedig az új nagyméretű MMI-érintőképernyő az okostelefonok élményét kínálja az ügyfelek számára. Számos motorváltozat már részleges hibrid rendszerrel (MHEV) áll rendelkezésre, és e széleskörű elektromossá alakítás egyszerre szolgálja a gazdaságosságot és a kényelmet. Mindez az Audi S4 TDI modellváltozatra (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 6,3 – 6,2*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 166 – 163*) is érvényes, amely első ízben érkezik motorházfedele alatt V6-os TDI-erőforrással, valamint 48 voltos fedélzeti elektromos főhálózattal és elektromos hajtású kompresszorral – még érzékenyebb reakciókat biztosítva eleve dinamikus karakterének. A teljesítmény, a forgatónyomaték és a hatékonyság e kombinációja egyedülálló ebben a piaci szegmensben.

Sportos fellépés – a külső megjelenés
Sportos stílusjegyeivel a középkategóriájú modell még dinamikusabb és igényesebb benyomást kelt. Singleframe hűtőrácsa szélesebb és alacsonyabb, hátulján pedig hangsúlyosan vízszintes vonalvezetése emeli ki szélességét. Oldalnézetét izmos hatást keltve domborodó sárvédői és a köztük mélyebben vezetett vállöv határozza meg, amelyek együttesen a quattro-géneket kifejező, határozott kontúrokat képeznek a kerekek felett.

A LED-technikájú fényszórók immár az Audi A4 alapfelszereltségéhez tartoznak, a csúcs-fényszórók pedig a teljes mértékben automatikus távolsági fénnyel működő Mátrix LED-technikával működnek. Ugyancsak újdonság a felszereltségi szintek koncepciója, amelyek palettáját a külső esetében a Basis, az advanced és az S line alkotja, ezeket pedig az S-modellek és az A4 allroad quattro egyedülálló megjelenése egészíti ki. Az ügyfelek tizenkét külső szín közül válogathatnak, köztük az új Terra-szürke árnyalattal.

Az Audi A4 nyugodt hangulatú utasterének összhatását szintén a vízszintes vonalak határozzák meg. A műszerfal középpontjában az új kezelési rendszer központi elemeként az enyhén a vezető felé forduló, nagyméretű MMI-érintőképernyő áll. Az új design selection és S line belső felszereltségi csomagok igény szerint kombinálhatók a külső felszereltségi szintekkel, számos szín- és anyagkombinációt kínálva. Sötétben a kontúr-/hangulatvilágítás-csomag teremthet különleges atmoszférát az utastérben.