Az elektromos hajtások bevezetése “Európa első számú haszongépjármű-márkájánál”

A kutatási projekt szerves része a Ford azon törekvésének, hogy minden egyes járművéhez valamilyen elektromos hajtásláncot is kínáljon. A Ford bejelentette, hogy jelenleg is dolgozik egy, az európai piacra szánt tisztán elektromos hajtású Transit haszongépjármű fejlesztésén, ami várhatóan 2021-ben jelenik majd meg a márkakereskedésekben. Ugyanakkor a márka az első olyan autógyártó, amely az innovatív, új Transit Custom Plug-In Hybrid bemutatásával máris bevezette a nulla károsanyag-kibocsátású autózást is lehetővé tevő plug-in hibrid technológiát az 1 tonnás áruszállítók kategóriájában.

A Transit szolgáltatja az alapot a Deutsche Post StreetScooter WORK XL elektromos áruszállítójához, amit a Ford európai központjában, Kölnben gyártanak. Emellett a Ford több kísérleti programot is folytat a Transit Custom Plug-In Hybrid modellekkel Londonban, Kölnben és Valenciában, hogy részletesen kiderítse, milyen valós előnyökkel jár majd a 2019 végén bevezetendő hibrid-elektromos áruszállítók használata.

“A színek hatására hangulatunk sokféle módon tud változni. Jelen esetben a belső tér vörös színű világítását használjuk fel arra, hogy az utasok melegebbnek érezzék a levegőt, illetve a kék világítást arra, hogy hűvösebbnek érezzék azt. A klímarendszer terhelésének csökkentése révén jelentős mértékben megnövelhető a jármű hatótávolsága.”

Lioba Müller, világítási mérnök, Jármű Architektúra, Ford Európa