Az első betekintés az új Mercedes-Benz EQE belső terébe

Az EQE SUV a felső-középkategóriás EQE szabadidőautó-változata lesz és magában foglalja majd az EQS modell összes innovációját. Fejtér, lábtér, valamint könyöktér tekintetében az ötüléses EQE SUV a kategóriája legtágasabb képviselőihez tartozik majd. Az EQE SUV világpremierje 2022. október 16-án lesz.

Az EQE SUV a Mercedes-EQ nagyméretű elektromos platformjára épül, emellett pedig egy következetesen digitalizált belső térrel rendelkezik. Az opcionálisan elérhető MBUX Hyperscreen lenyűgöző hatást kelt, mivel a teljes műszerfal egyetlen, hatalmas, szélesvásznú képernyőként terül el. Az egy darabból álló üvegpanel alatt három nagy felbontású kijelző egyesül láthatatlanul.

A domináns szélső légbeömlők turbina kialakításúak. A hiperanalóg tematikát a csúcstechnológiájú, precíziós mechanikai és a digitális képernyők világa közötti kontraszt alakítja ki. A középkonzol elülső része csatlakozik a műszerfalhoz, és szabadon áll a térben. A cockpit szellőzősávja vizuálisan az első ajtókon folytatódik. A lebegő műszerek, valamint az integrált ajtónyitó és ülésvezérlők a korábban csak dekorációs célokat szolgáló elemek funkcionális megvalósításaként tűnnek fel.

A belső térnek avantgárd és hagyományos anyagok, valamint színek kölcsönöznek igazán különleges atmoszférát. A tágasság érzetét ötféle színkombináció fokozza. Az EQE SUV a progresszív és a hagyományos luxus világát is képes visszatükrözni a hűvösebb és a melegebb színek használatával, ilyen például a Balao-barna és a Neva-szürke színek kombinációján.

A hibrid díszítőelemek a fa melegségét és a valódi alumínium hűvösségét ötvözik. Az antracit színű, háromdimenziós hatású díszítőelem finom fémpigmentekkel garantál igazán különleges látványt. A Mercedes-Benz mintával rendelkező, háttérvilágítású változat pedig legalább ennyire hangulatos élményt nyújt.