Az első BMW 2-es Gran Coupé

A BMW 2-es Gran Coupé világpremierjével a BMW a prémium kompakt kategóriában is elérhetővé teszi a magasabb gépkocsi-szegmensekben hatalmas sikernek örvendő négyajtós kupék karosszériakoncepcióját. A klasszikus limuzinok extravagáns alternatívájaként kecsegtető újdonságot az egyedi stílus, a szemet gyönyörködtető megjelenés és az érzelmekkel átitatott vezetési élmény hármas egysége mentén álmodták meg a tervezők, innovatív kijelző- és járművezérlő technológiákkal, valamint jövőbe mutató, intelligens kapcsolati megoldásokkal felvértezve.

Az első BMW 2-es Gran Coupé világszerte a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság és a legendás menetdinamika BMW modellekre jellemző harmóniájával érkezik meg az utakra, kiváltképp vonzó belépőt kínálva a bajor prémiumgyártó modellpalettájára.

A Lipcsében készülő BMW 2-es Gran Coupé a 2019 novemberében megrendezendő Los Angeles-i Nemzetközi Autószalonon ünnepli világpremierjét és minden képessége megvan ahhoz, hogy felébressze a vágyat a BMW által fémjelzett vezetési élmény iránt a nagyvárosok merőben új, dizájnközpontú célcsoportjában. Az újdonság rendkívül ígéretes modellként érkezik meg a BMW márkakereskedéseibe, főként azokon a piacokon, amelyeken a limuzin karosszériakoncepciót már eddig is kitörő népszerűség övezte. Az első BMW 2-es Gran Coupé értékesítése 2020 márciusában veszi kezdetét. Németországban a BMW 218i Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,0 – 5,7 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 114 – 131 gramm / km)* alapára 31 950 euró, a BMW 220d Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 – 4,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 110 – 119 gramm / km)* alapára 39 900 euró, a modellpaletta csúcsán álló BMW M235i xDrive Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,7 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 153 – 162 gramm / km)* alapára pedig 51 900 euró.

Merészen sportos, érzelmekben gazdag és kiváltképp extrovertált vonalvezetésével, keret nélküli ajtajaival és magabiztos kiállásával az első BMW 2-es Gran Coupé büszkén hirdeti rokonságát a BMW 4-es sorozat, a BMW 6-os sorozat és a BMW 8-as sorozat négyajtós kupéival. Mindezt ráadásul kivételesen magas szintű hétköznapi használhatósággal, kategóriájában páratlan utastéri helykínálattal és nagyméretű csomagtérrel párosítja.

A BMW 2-es Gran Coupé etalon menetdinamikai mércét állít fel kategóriájában, amelyet a sportos kisugárzás még tovább erősít. A magával ragadó vezetési élménynek a BMW vadonatúj fejlesztésű elsőkerék-meghajtású padlólemeze ágyaz meg, amelyen a BMW 2-es Gran Coupé – sok más technológiai újítással együtt – az új BMW 1-es sorozattal osztozik. A legkorszerűbb futómű-technológia és a megannyi innovatív rendszer mind menetdinamika, mind agilitás szempontjából új szintre emeli a kategóriaetalon mércét, amellyel az új BMW 2-es Gran Coupé egy csapásra a sportosságra, csúcstechnológiás járműkapcsolati megoldásokra és bőséges utastéri helykínálatra vágyó fiatal, nagyvárosi célközönség elsőszámú választásaként debütál. A BMW M235i xDrive Gran Coupé ráadásul a BMW xDrive intelligens összkerékhajtást is az alapfelszereltség részeként kínálja fel a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek.

Dinamikusan elnyújtott jármű-sziluett exkluzív részletekkel

A BMW 2-es Gran Coupé könnyedén váltja valóra a prémium kompakt szegmensben a nagytestvérek fejedelmi eleganciáját. Leginkább szembetűnő stílusjegye a dinamikusan elnyújtott jármű-sziluett, amely a klasszikus kupék vonalvezetését idézi – ahogyan a négy, keret nélküli ajtó is. A bajor prémiumgyártó legújabb Gran Coupé modelljét olyan exkluzív részletek emelik ki a tömegből, mint a hűtőrács-pár látványos kerete, a BMW M235i xDrive Gran Coupé hálómintázatú hűtőrácsa és a vadonatúj hátsó lámpák, amelyeket a tervezők mélyen bevezettek a gépkocsi közepe felé. A két elemet egy magasfényű feketére fényezett dekorcsík köti össze, elegánsan körbeölelve a középre helyezett BMW márkaemblémát is. A hátsó lámpák és az őket összekötő dekorcsík vízszintes elrendezése a BMW 2-es Gran Coupé szélességét nyomatékosítja. Az újdonság karosszériája 4 526 milliméter hosszú, 1 800 milliméter széles, miközben csupán 1 420 milliméter magas. Az alacsonyan húzódó vonalvezetés és a sportos jármű-sziluett ellenére a modell utasait az ajtók mögött bőséges helykínálat fogadja, nem utolsósorban a 2 670 milliméteres tengelytávolságnak köszönhetően. A 430 liter térfogatú csomagtér ráadásul számtalan módon bővíthető. Mindezek jelentős mértékben fokozzák a modell kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóságát.

Alacsony, széles, sportos, és már az alapfelszereltség részeként LED-technológiával dolgozik

Egyszerre alacsony és széles kialakításával a BMW 2-es Gran Coupé felettébb sportosan fekszik az úton. Magabiztos kiállása mindenekelőtt a dinamikus frontrészben gyökerezik, amely a BMW klasszikus stílusjegyeit modern formában értelmezte újra. A keskenyre húzott, dupla ikergyűrű-motívummal világító első fényszórókat (amelyek már az alapfelszereltség részeként teljes LED-technológiával dolgoznak, az opcionális extrafelszereltség részeként pedig adaptív változatban is megrendelhetők) úgy rajzolták meg a tervezők, hogy azok minden tekintetet az elegáns hűtőrács-párra tereljenek. Utóbbi egyetlen nagyméretű elem benyomását kelti és mindkét irányba büszkén terül el. A tervezők a prémium kompakt szegmens iránymutató négyajtós kupéjának hamisítatlan stílusjegyeként a hűtőrács függőleges lamelláit elegáns kontúrral rajzolták meg, amely a szatinált alumínium használatával háromdimenziós hatást kelt. A modellpaletta zászlóshajójaként érkező BMW M235i xDrive Gran Coupé-t már első ránézésre is exkluzív stíluselem különbözteti meg, a hűtőrács lamelláit ugyanis itt háromdimenziós hálómotívum helyettesíti. A vérpezsdítően sportos stílusjegyet a zárt versenypályák teljesítményorientált gépei ihlették. A BMW M235i xDrive Gran Coupé az első lökhárítóban nagyobb méretű oldalsó légbeömlőket is visel.

Elegánsan ereszkedő tetőív és erőteljes vállrész

A BMW 2-es Gran Coupé oldalának vonalvezetése látványos fény-árnyék játékot kelt életre, újfent kihangsúlyozva a modern BMW kupék egyedi karosszériaarányait és lebilincselő eleganciáját. A kecsesen ereszkedő tetőív alatt hosszan nyúlik el az oldalsó ablaksáv, amely már ránézésre is csökkenti a hátsó kialakítás tömörségét és elegánsan nyújtja meg az alatta húzódó vállrészt. Az erőtől duzzadó hátsó kerékjárati ívek sportosságát a C-oszlopoknál alkalmazott önálló domborítás hangsúlyozza ki. Hátulnézetből az erőteljes vállrész tovább fokozza a modell szélességét és magabiztos kiállását, és ahogyan az első fényszórók, úgy a keskenyre húzott hátsó lámpák is teljes LED-technológiával világítanak, már az alapfelszereltség részeként. Vékony fénycsíkjukkal és mélyre nyúló kialakításukkal a hátsó lámpák a BMW ikonikus „L” alakú fénydizájnjának merőben új értelmezését váltják valóra, amelyek a négy részre tagolt hátsó kialakítás részeként elegáns, modern, részletgazdag benyomást keltenek. A sportos megjelenést 90 milliméter átmérőjű, krómozott kipufogóvégek zárják (a BMW M235i xDrive Gran Coupé egyedi, négyszög alakú kipufogóvégeket visel), a kerékívekben pedig 16”, 17” vagy 18” méretű könnyűfém keréktárcsák gurulnak. A 18” méretű felcsiszolt felnik az M Sport felszereltségi csomag és a BMW M235i xDrive Gran Coupé kiváltságai. Az opcionális extrafelszereltségek közé a 19” méretű felcsiszolt keréktárcsa-garnitúra és a nagyméretű, elektromosan működtethető panoráma üvegtető is felkerült.