Az FC Bayern München az MAN-nel tart a jövő felé

Kipihenten megérkezni, majd teljes erőbedobással játszani: erre épít az FC Bayern München, ezért továbbra is MAN csapatbusszal utazik a jövőben. Az MAN elektromos autóbuszával tett utazás pedig az élsportolókat is izgalomba hozta – a klub színeibe öltöztetett Lion’s City E csendesen és károsanyag-kibocsátás nélkül szállította ki a német labdarúgóbajnokokat a müncheni repülőtérre.


HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT IDE, ILLETVE IDE KATTINTVA!

  • Újabb két évvel 2024-ig meghosszabbította partneri együttműködését az FC Bayern és az MAN Truck & Bus
  • Középpontban a fenntarthatóság: az FC Bayern csapata MAN elektromos busszal utazott ki a repülőtérre
  • A müncheni klub a teljesen elektromos hajtású MAN eTGE Combi minibuszt is igénybe veszi 2021 óta
  • Folyamatban az MAN városközi és távolsági buszok villamosítása

„Hűha, ez milyen csendes!”, „Ezt könnyen meg tudnám szokni.” és „Élvezetes és fenntartható – tökéletes.” Az FC Bayern München játékosai és edzői károsanyag-kibocsátás nélkül utaztak ki a klub Säbener utcai központjából a müncheni repülőtérre egy MAN Lion’s City E busszal július közepén – és ettől izgatottak voltak. „Az FC Bayern felelős hozzáállást tanúsít a környezetvédelem és a közlekedés iránt. Ezért különösen örömteli, hogy az MAN Truck & Bus révén olyan partner áll mellettünk, aki jelentősen hozzájárul ezeknek a területeknek a fejlesztéséhez, és most egy elektromos buszt is a rendelkezésünkre bocsátott, hogy azzal utazhassunk ki a repülőtérre” – mondta Andy Jung, az FC Bayern marketingigazgatója, majd hozzátette: „Ebben az értelemben most persze különösen nagy örömünkre szolgál, hogy további két évvel meghosszabbítottuk régóta tartó partneri együttműködésünket az MAN márkával, és így még sok fenntarthatósági projektet valósíthatunk meg közösen.”

A bajnokcsapat továbbra is egy MAN Lion’s Coach autóbusszal érkezhet a hazai pályán, illetve idegenben játszott mérkőzéseire a következő, augusztus 5-én kezdődő labdarúgószezonban, így a hatékonyság, biztonság és kényelem garantált. „Az FC Bayern csapattal 2008 óta ápolunk partneri viszonyt, és azóta nagyszerű projekteket tudtunk megvalósítani a legkülönfélébb területeken. Most folytatjuk ezt a sikeres együttműködést, így az FC Bayern csapat a jövőben is MAN busszal utazik majd az idegenben játszott mérkőzésekre” – mondta Marc Langendorf, az MAN Truck & Bus kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője. A gazdag kényelmi és multimédiás felszereltségnek köszönhetően a játékosok igazán jól érezhetik magukat a busz fedélzetén, amely így fontos visszavonulási hely is a számukra. „A Lion’s Coach rendkívül hatékonyan közlekedik az innovatív műszaki megoldásainak köszönhetően. Mindazonáltal persze fantasztikus lenne, ha hamarosan károsanyag-kibocsátás nélkül lehetne utazni a csapatbusszal – ahogyan az elektromos városi busszal mentünk a repülőtérre” – mondta Andy Jung.

A városi közlekedésben az MAN Truck & Bus már jelenleg is kiváló helyzetben van a fenntarthatóságot illetően: 2025-re az MAN új városi autóbuszainak fele alternatív hajtást kap, míg 2030-ra a városi buszok 90 százaléka akkumulátoros elektromos hajtással készül majd. „Az elektromos buszunkra érkező visszajelzések kitűnőek, és a rendelések mennyiségének növekedése is egyértelműen azt mutatja, hogy elérhetjük ezeket a számokat” – mondta Rudi Kuchta, az MAN Truck & Bus autóbuszos üzletágának vezetője, majd hozzátette: „Azonban az a célunk, hogy a lehető leggyorsabban elkezdjük villamosítani a városközi és a távolsági buszokat is a piac további fejlődésének függvényében. Végül a jövőben az FC Bayern csapathoz hasonló autóbuszos utazók számára is lehetővé kell válnia, hogy hosszú távokon is fenntarthatón és kényelmesen juthassanak el A-ból B-be.”

Az FC Bayern az MAN elektromos minibuszát is igénybe veszi

A klub 2021 nyara óta fenntarthatón közlekedik egy MAN eTGE Combi modellel. „Elektromos minibuszunkkal az FC Bayern új fejezetet nyitott a közlekedésében. Az FC Bayern München játékosai és menedzserei már többnyire tisztán elektromos személyautókkal járnak. Azonban eddig még nem volt a flottában elektromos haszonjármű” – mondta Rudi Kuchta. Amióta az MAN eTGE Combi leváltotta az ugyanilyen, de belső égésű motorral hajtott elődjét, a klub is hozzájárul a levegőminőség javításához a városban. A 100 százalékosan akkumulátoros elektromos járművel csendesen és környezetbarát módon szállítják a személyzetet és a felszerelést Münchenen belül az 1. Bundesliga mérkőzéseinek napjain. Amikor pedig nincsenek mérkőzések, akkor a minibuszt belvárosi utaztatásokra használják többek között a klub főhadiszállása, a junior edzőközpont és az Allianz Arena között. „Az MAN-nel közösen szeretnénk elősegíteni a közlekedés átalakítását azzal, hogy új hajtásmódokat ültetünk át a mindennapos munkánkba” – fejtette ki Andy Jung.

Az MAN Truck & Bus sok éve elkötelezett a sport iránt, legutóbb az FC Bayern női csapatának hivatalos partnereként is bizonyította. „Ha csapatsportokról van szó, akkor az MAN csapatbuszait már nem lehet megkerülni. A sportklubok szponzorálása bevett márkakommunikációs eszköz számunkra, és segít a termékmárkáinkat érzelmekkel megtölteni, illetve egyértelműen pozícionálni” – mondta Marc Langendorf, majd hozzátette: „Az olyan kampányok által, mint például az utazás az MAN elektromos autóbusszal, mostantól egyre inkább a fenntartható közlekedés témakörére összpontosítunk a szponzorációk terén is. Ez nagyon közel áll a szívünkhöz, ahogyan számos egyesületéhez és klubéhoz is.”