Az ikonikus elektromos MOKE gyártója felkészül a jövőre


Globális növekedés a 100%-os eladási megállapodással

Részvényesedés az EV Technology Group számára

HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT IDE, ILLETVE IDE KATTINTVA!

  • A MOKE International beleegyezik, hogy részvényeinek akár 100%-át eladja az EV Technology Group (EVTG) számára a globális terjeszkedést célzó stratégiai lépésként.
  • A Move akkor érkezik, amikor a MOKE International bemutatja az új Electric MOKE-ot, amely újraéleszti és újra feltalálja Nagy-Britannia egyik legbecsesebb autóikonját.
  • A MOKE International profitálni fog az EVTG mérnöki és tervezési szakértelméből, és készen áll arra, hogy az új, Egyesült Királyságban gyártott Electric MOKE-val a globális piacokra terjeszkedjen.
  • Az EVTG ikonikus autóipari márkákat vásárol fel és villamosít fel azzal a küldetéssel, hogy megteremtse és újradefiniálja az autózás örömét az elektromos kor számára
  • Az Electric MOKE már kapható, az első vevői szállítások a következő hetekben esedékesek

A MOKE International beleegyezett, hogy részvényeinek akár 100%-át eladja az EV Technology Group (EVTG) számára, megerősítve ezzel a híres brit márkát, miközben egy izgalmas és bővülő jövőre készül, mint teljesen elektromos globális márka.

Az EVTG az ikonikus autóipari márkák felvillanyozására specializálódott, és a stratégiai lépés az, hogy a MOKE International piacra dobja az új, brit gyártású Electric MOKE-t – a legendás 1964-es Mini Moke károsanyag-kibocsátásmentes folytatását, amely már régóta hosszú várólistákat épít Franciaországban és az Egyesült Királyságban. A MOKE International profitálni fog az EVTG világszínvonalú termékfejlesztési, mérnöki és gyártási képességeiből, és tökéletes helyzetben lesz ahhoz, hogy gyorsan terjeszkedjen a globális piacokra.

Isobel Dando, a MOKE International vezérigazgatója „Büszke és izgatott vagyok, hogy a MOKE International az EV Technology Group részévé válik. Ez a tökéletes vállalat arra, hogy gyorsan növekvő üzletünket a következő szintre emelje a szakértelem, a befektetés és az ambíció megfelelő egyensúlyával. Az EV Technology Group házon belüli szakértelme és ügyfélközpontú technológiái szintén felbecsülhetetlen értékűek lesznek számunkra, miközben folytatjuk az Electric MOKE és további úttörő termékek fejlesztését. Alig várom, hogy szorosan együttműködhessek a Wouterrel és az EV Technology Group teljes vezetői csapatával a MOKE International és más izgalmas márkák továbbfejlesztése érdekében.”

Egy 51,6 millió dollár értékű készpénz- és részvénytranzakció során az EVTG a MOKE International körülbelül 65%-ának tulajdonosa lesz, és fenntartja az opciót a fennmaradó részvények 100%-ának megszerzésére. Az ügylet az EVTG első teljes körű megvásárlása egy jelentős autóipari márkából, és illeszkedik a márkák újrafeltalálására irányuló stratégiájához, amelynek célja, hogy megteremtse és újradefiniálja az autózás örömét az elektromos korszakban. A MOKE International vezetősége megmarad az ügylet részeként, és továbbra is vezeti a márka terjeszkedését.

Wouter Witvoet, az EV Technology Group vezérigazgatója „Ez az izgalmas befektetés rendkívül közel áll a szívemhez. Először akkor kezdett el érdeklődni a MOKE International iránt, amikor megpróbáltam bérelni egy MOKE-ot Dél-Franciaországban – gyorsan felfedeztem, milyen örömet lehet vezetni ezzel a járművel gyönyörű helyeken –, de egyben a kereskedelmi lehetőség is a MOKE globális márkaként való újragondolására.

„Az EV Technology Group küldetése az ikonikus márkák újjáélesztése és az autózás örömének újbóli felfedezése az elektromos korszakban. Ez kitűnően érvényes a MOKE International-re, mivel ez tökéletes kezdetét jelenti az EV Technology Group azon stratégiájának, amely olyan örökség márkák megszerzésére irányul, amelyek hűséges követőkkel és jelentős márkaértékkel rendelkeznek. Már alig várom, hogy segíthessek az üzlet terjeszkedésében, ahogy új piacokra lép, különösen az Egyesült Államokban. A MOKE International nagyszerű jövő előtt áll, és az EV Technology Group rendelkezik azzal a képességgel, hogy támogassa az út minden lépését.”

Az új Electric MOKE az 1964-es Mini Moke folytatása, amelyet az Austin Mini atyja, Sir Alec Issigonis készített. Gyorsan globális ikonná és a ’60-as évek lengő szimbólumává vált, miután olyan hírességek kezében látták, mint a The Beatles és Bridget Bardot olyan elbűvölő helyeken, mint a Francia Riviéra és a Karib-térség. Leváltja a MOKE belsőégésű motoros változatát, így a MOKE International az első olyan márka, amely teljesen elektromosan működik. Azáltal, hogy a MOKE-ot elektromos járművé erősítette, a MOKE International behozta a világhírű közúti és tengerparti autót az e-mobilitás korszakába, biztosítva, hogy a következő nemzedékek élvezhessék a szórakozás és a szabadság érzését, amely slágerré tette. híres arcokkal, utazókkal és tengerparti üdülőhelyekkel hat évtizeddel ezelőtt.

Az Electric MOKE gyártása már folyamatban van, a vevői szállítások a következő hetekben érkeznek. Az Electric MOKE akár 80 mérföldes hatótávolságot is megtesz egyetlen töltéssel – ez elegendő négy oda-vissza útra Cap-Ferratból Monacóba –, és a teljes töltés mindössze négy órát vesz igénybe a 2-es típusú porton keresztül. Örökségéhez híven az Electric MOKE-t az Egyesült Királyságban gyártják a legmodernebb létesítményben, amely a brit autóipari gyártó szolgáltató cég, a Fablink Group tulajdonában van és üzemelteti.