Bridge of Weir Leather közzétette termékei életciklus-elemzését

  • A Fine Automotive Leather szakértő beszállítója a világ legtöbbjének. Az elismert luxusautó-márkák tovább erősítik vezető pozíciójukat a fenntarthatóság terén
  • A Bridge of Weir Leather közzéteszi terméke életciklus-elemzését (LCA) , amely az első autóipari bőrgyártó, amely új bőripari szabványokat állít fel.
  • A független ellenőrzött LCA kiadása több mint húsz éves vezető szerepére épít a fenntarthatóság, az innováció és a felelős bőrgyártás területén.
  • A Bridge of Weir Leather a válás kettős elkötelezettségét is hangsúlyozza
    nettó nulla 2025-re, nulla hulladék lerakásra, szintén 2025-re
  • A Bridge of Weir a világ legalacsonyabb széntartalmú bőrét gyártja az autóipar számára

A Bridge of Weir Leather, a Fine Automotive Leather szakértő beszállítója a világ legelismertebb luxusautó-márkáinak, ma a világ első autóbőr-gyártója, amely közzétette független által ellenőrzött életciklus-elemzését (LCA).

A Bridge of Weir több mint két évtizedes felelős bőrgyártási vezető szerepére építve közzétette termékének LCA-ját az anyavállalat Scottish Leather Group 2022-es Environmental Social and Governance (ESG) jelentésének részeként.

Részletezve a hatástalan bőrgyártásra irányuló célkitűzése felé tett előrehaladást, a vállalat kötelezettséget vállal arra, hogy 2025-re eléri a nettó nulla értéket – húsz évvel megelőzve Skócia nettó nulla-ambícióit –, és még ugyanebben az évben hulladéklerakókba szállítja a hulladékot, tovább erősítve fenntarthatósági vállalásait.

A Bridge of Weir Leather független tanácsadók által végzett LCA-ja lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy mérje tevékenységei hatását, ellenőrizze ellátási láncait, és azonosítsa a teljes hatás csökkentésének lehetőségeit.

A felelősségteljes és fenntartható gyártás iránti hosszú távú elkötelezettséget az elmúlt húsz évben végrehajtott jelentős, több millió font értékű beruházások sorozata vezérelte, olyan előremutató kezdeményezésekkel, mint a szabadalmaztatott hőenergia-erőmű (TEP) és a vízkezelés és vízkezelés. Újrahasznosító üzem (WTRP).

A Bridge of Weir szénlábnyomát a szén-dioxid-kibocsátás ellentételezése nélkül érték el, miközben minden közzétett adat a BSI által akkreditált harmadik féltől származik, és az ISO14016 környezetvédelmi jelentési szabvány szerint független ellenőrzést kapott. Ezen túlmenően a vállalat egyedülálló, legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású bőre közvetlenül támogatja autóipari ügyfeleit és útjukat a nulla szén-dioxid-kibocsátás felé a teljes ellátási láncban.

Dr. Warren Bowden, a Scottish Leather Group innovációs és fenntarthatósági vezetője a következőket mondta: „Miközben továbbra is építünk iparági vezető pozíciónkra azáltal, hogy a világ első autóipari bőrgyártójaként teszünk közzé egy független ellenőrzött életciklus-elemzést (LCA), bemutatjuk, hogy a bőr természetben fenntartható termék, és azt is felelősségteljesen kell előállítani.

„Teljesen elköteleztük magunkat hosszú távú céljaink mellett, hogy 2025-re elérjük a nulla nettó szén-dioxid-kibocsátást és nulla hulladékot. lehetővé teszi a valódi és tisztességes összehasonlítást más termékek és anyagok hatásával. Ez a szigorú mérés teljes mértékben támogatja a Scottish Leather Group stratégiai megközelítését, és a Bridge of Weir ügyfeleit, a világ legelismertebb luxusautó-márkáit független módon ellenőrzött fenntarthatósági adatokkal látja el.”

Jamie Davidson, a Scottish Leather Group értékesítési igazgatója így foglalta össze: „A Bridge of Weir több mint egy évszázada gyártja a legkiválóbb fenntartható bőrt az autóipar számára – és az innováció az üzlet tevékenységének középpontjában áll.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a nullához vezető, szigorú elemzésekkel mért utunk vezeti a bőripart, és támogatja értékes ügyfeleinket, a világ vezető prémium- és luxusautó-gyártóit saját fenntarthatósági céljaik elérésében és fogyasztóik igényeinek kielégítésében.”

Hosszú távú elkötelezettség

2003 óta a Bridge of Weir úttörő és szabadalmaztatott körkörös gyártási eljárások, amelyek minimálisra csökkentik a hulladéklerakókba kerülő hulladékot, és radikálisan csökkentik a szénlábnyomot, míg a több millió font értékű hőenergia-erőmű [TEP] gőzként nyeri vissza az energiát, és ennek egy részét felhasználja közvetlenül táplálja a bőrgyárat.

A bőrgyártásban használt összes nyersbőr a helyi marhahús- és tejipar mellékterméke, amelynek több mint 98%-át helyről, az Egyesült Királyságból és Írországból szerzik be. A Bridge of Weir bőr készítéséhez használt nyersbőrök mindig felelős beszállítóktól származnak, 100%-os nyomon követhetőség és az erdőirtás kockázata nélkül.

A Bridge of Weir természetes, tiszta, helyi vizet saját tójából nyer – a vízkezelő és újrahasznosító üzem (WTRP) üzeme lehetővé teszi a kezelt víz akár 40%-ának újrahasznosítását a termelésen belül –, míg világszínvonalú bőrgyára 50-et használ fel. %-kal kevesebb víz bőrönként, mint az ipari szabvány.

Jövőbeli elkötelezettség a kibocsátás további csökkentésére

Az LCA-n, a Bridge of Weir-en keresztülszámos lehetőséget azonosított arra, hogy a jövőben tovább csökkentse hatását.

Dr. Warren Bowden így folytatta: „A jelenlegi LCA általános gazdálkodási adatokat használ, nem pedig specifikus „elsődleges” adatokat, amelyek az Egyesült Királyság gazdálkodásán alapulnak – széles körben elismert, hogy a hatásuk kisebb, mint a globális adatok –, így megvan a lehetőség a Bridge of Weir LCA-jának még alacsonyabb, ha ezt figyelembe vesszük. Ezen túlmenően egy sor újításon is dolgozunk, beleértve a meglévő barnítószerek bioalapú alternatíváit és az új barnítóanyagokat, amelyek úttörő szerepet töltenek be az új technikákban.

„Megoldásokat is fejlesztünk az elhasználódott bőr kihívásainak megoldására energiaátalakításon keresztül, vagy ügyfeleinkkel együttműködve, hogy bőrüket új termékekké alakítsuk át.”

A Bridge of Weir LCA összefoglalójának megtekintéséhez látogasson el: https://www.bridgeofweirleather.com/lowest-carbon-leather

Ha többet szeretne megtudni a Bridge of Weirről, látogasson el a következő oldalra: http://www.bridgeofweirleather.com

A Scottish Leather Group 2022-es ESG-jelentésének elolvasásához látogasson el a következő oldalra: https://sustainability.scottishleathergroup.com/