Az IVECO és az IVECO BUS a 105. Giro d’Italia és a Giro-E hivatalos beszállítói

Az IVECO vezeti majd a verseny egyes szakaszait megnyitó konvojt a Giro d’Italia színeire festett, speciálisan módosított IVECO S-WAY földgáz meghajtású tehergépkocsijával, valamint egy szabványos IVECO járművekből álló flottát biztosít majd a világszínvonalú sportesemény logisztikai feladatainak ellátásához.

Az IVECO BUS fenntartható buszokkal járul majd hozzá a Giro-E, a világ egyetlen, pedálrásegítéses kerékpárok számára rendezett szakaszversenyének megvalósításához, illetve kiállítja majd E-Way elektromos buszait az EXPO-E kiállításon, amely kitűnő lehetőséget jelent majd az elektromos járművek teljes választékát kínáló márkánk számára.

Turin, 2022. május 4.

Az IVECO és az IVECO BUS a 105. Giro d’Italia és a 2022-es Giro-E hivatalos beszállítói. A két márka, amelyek számára az innováció, fenntarthatóság és a sportversenyek iránti szenvedély is alapvető értékeket jelentenek, fenntartható járműflottákat biztosítanak majd a versenyek szervezői számára, hogy hozzájáruljanak a logisztikai és személyszállítási feladatok megoldásához, illetve bemutassák alacsony- és zérókibocsátású modelljeiket.

A Giro d’Italia és a Giro-E kiváló lehetőséget jelentenek majd a két márka üzeneteinek – vagyis a fenntartható teher- és személyszállítást illető elképzelések – népszerűsítésére. A Giro d’Italia, amelynek megrendezésére 105. alkalommal kerül sor, a Tour de France és a Vuelta de España mellett a világ egyik legrangosabb Grand Tour jellegű kerékpáros megmérettetése és öt kontinensen becslések szerint 900 millió néző követi figyelemmel. A Giro-E, a világ egyetlen, pedálrásegítéses kerékpárok számára rendezett szakaszversenye a fő erőpróbával való kapcsolata révén rövid időn belül egy egyre növekvő szurkolóbázisra tett szert.

Erős olaszországi kötődéssel rendelkező és a szállítóipar energetikai átalakulásában vezető szerepet betöltő márkaként, büszkék vagyunk rá, hogy a Giro d’Italia hivatalos beszállítói lehetünk” – nyilatkozott Alessandro Massimino, az IVECO tehergépjármű osztályának marketing és termékmenedzsment vezetője. „Egy ilyen nagy nemzetközi közönséggel rendelkező, világszínvonalú sportesemény nagyszerű lehetőséget kínál az IVECO márka és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk bemutatására. Ennek jegyében a megnyitó konvojt vezető IVECO S-WAY földgázüzemű jármű bizonyítékul szolgál majd arra, hogy a tiszta hosszú távú teherszállítás földgázalapú technológiánknak köszönhetően már ma is valóság.”

A Giro-E és az EXPO-E kiválóan illeszkedik az IVECO BUS, mint az alternatív meghajtású járművek úttörőjének és szakértőjének céljaihoz” tette hozzá Stéphane Espinasse, az IVECO BUS érékesítés és termékek osztályának vezetője. „A Giro d’Italia elektromos kerékpárok számára rendezett külön versenye technológiai, ökológiai és fenntartható mobilitási megoldásokra épül, ezért ideális helyszínt jelent különböző feladatokra tervezett tiszta járművekből álló kínálatunk bemutatására. Lehetőségünk lesz majd bemutatni, hogy legújabb technológiai fejlesztéseink, valamint földgáz- és elektromos üzemű megoldásaink segítségével képesek vagyunk a legkülönbözőbb követelményeknek is megfelelni, egyúttal kímélve a természeti erőforrásokat, a környezetet és az emberi egészséget.”

IVECO: fenntartható logisztika egy fenntartható versenyért

Az IVECO járművei a világ legjobb kerékpárosait kísérik majd a 2022-es Giro d’Italia 21 szakasza során, amelyek közül az első három Magyarországon kerül megrendezésre május 6-án Budapestről indulva, amelyet követően az olaszországi Verona városában folytatódik majd május 29-től. A verseny minden napján az IVECO S-WAY fölgáz meghajtású tehergépkocsija vezeti majd a „Carovana”-t, egy feldíszített járművekből álló felvonulást, amely a versenyzők áthaladása előtt ünnepi hangulatot teremt és zenével szórakoztatja a közönséget. Az IVECO az esemény alkalmából speciálisan átalakított és a Giro d’Italia rózsaszín színére átfestett vezető járműve egy cseppfolyósított földgázzal (LNG) működő tiszta tehergépkocsi. A verseny 21 magyarországi és olaszországi szakaszán át vezetve a konvojt az IVECO S-WAY földgáz meghajtású jármű egyértelműen bemutatja majd a földgázalapú technológia hatékonyságát és kulcsfontosságú szerepét a szállítóipar dekarbonizációjában.

Az IVECO továbbá 10 szabványos IVECO kishaszonjárművet is biztosít majd a rendezvényhez, amelyek logisztikai teherszállító feladatokat látnak majd el a verseny egésze során. Ezek közül 2 szintén részt vesz majd a Giro d’Italia „Carovana” felvonulásában, ezért ezek is rózsaszín festést kaptak, 7 pedig a 2022-es Giro-E megvalósítását támogatja majd. A 19 jármű mindegyike az IVECO legújabb generációs, magas üzemanyag-hatékonyságú és fenntartható teljesítményt nyújtó motorjával lesz felszerelve.

Giro-E 2022: IVECO BUS és a pedálrásegítéses Giro d’Italia

A 2022-es Giro-E hivatalos beszállítójaként az IVECO BUS egy megújuló üzemanyagokkal is kompatibilis, legújabb generációs motortechnológiát használó EVADYS buszt biztosít majd a szervezők számára a pedálrásegítéseskerékpárversenyben részt vevő versenyzők szállításra. Ezen kívül egy CROSSWAY földgáz-meghajtású, városi és távolsági személyszállításra tervezett modellt is rendelkezésükre bocsát majd, amely 2018-ban az Év Fenntartható Busza címet nyerte el és a földgázüzemű buszok iránti kereslet növekedésével gyorsan nagy népszerűségre tett szert.

Az IVECO BUS a Giro-E versenyhez kapcsolódó EXPO-E kereskedelmi kiállításon is megjelenik majd, amely a hétvégék folyamán Catania (május 8-10), Nápoly (május 14-15), Turin (május 21-22) és Verona (május 28-29) városaiban lesz megtekinthető. A márka egy E-WAY buszt állít majd ki, bemutatva az elektromos városi buszokból álló termékcsalád teljeskörű és rugalmas kínálatát.