Az Opel három világpremierrel képviselteti magát az IAA Mobility 2023 kiállításon Münchenben

  • Innovatív, emocionális és úttörő: Bepillantás a márka jövőjébe és arculatába
  • Az Opel elektromossá válik: Bemutatkozik a márka legnépszerűbb modelljének teljesen elektromos változata
  • Mindennek a közepében: Az Opel megmutatja magát és újdonságait a kiállításon és a városban is

Az IAA Mobility a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye, amelyen az idén az Opel is ott lesz. Szeptember 5-10 között a villámos márka München-ben elektromos és egyben felvillanyozó újdonságokkal jelentkezik. A város közepén az Opel három világpremiert is tart és megmutatja merre tart a márka és milyen izgalmas dizájn jellemzi majd új generációs autóit.

Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója: „ Modelljeink többsége már ma is elektromosított. Az új sportos plug-in hibrid GSe autóinkkal például bemutatjuk, hogy az elektromosítás, az ezzel járó felelősségteljes, környezet tudatos autózás és a dinamikus, sportos, élvezetes vezethetőség nem egymást kizáró opciók. Ugyanakkor az Opel a teljes elektromosítás felé halad, 2028-ra minden Európában eladott új modellünk ilyen lesz. München-ben, az IAA Mobility kiállításon is ezt akarjuk megmutatni, olyan elektromos autókat állítunk ki, amelyek mindenki számára és mindennapos használatra készülnek és bemutatjuk azt is, mit tartogat a márka jövője.”

Az Opel mindezt oly módon kínálja az érdeklődőknek, hogy egyrészt ott lesz a müncheni kiállításon, másrészt viszont az újdonságok feltűnnek majd a város szívében, a Ludwigstrasse-n, nagyon közel az Odeon Platz-hoz. Így mutatkozik be a közönségnek az Opel Astra Sports Tourer Electric. Az Astrának több évtizedes története során most először lesz teljesen elektromos kombi változata, ami egy igen attraktív meghajtással bővíti az Astra amúgy is széles motorpalettáját. Németországban az elmúlt két évben a Corsa volt a legnépszerűbb kisautója, amely nemcsak új külsővel, hanem megújult, hatékonyabb, nagyobb hatótávú és egyben erősebb elektromos meghajtással is jelentkezik. És lesz még egy harmadik Opel világpremier is Münchenben, de ez egyelőre maradjon titok. Most csak annyit, hogy az Opel ezzel az újdonsággal a márka jövőjébe kíván majd bepillantást nyújtani.