Az OXXO Racing Team így élte meg a magyar futamot

 sajtóközlemény

Az elmúlt hétvégi FIA Kamion EB Magyar Nagydíjáról, az OXXO Racing Team vezetősége foglalja össze gondolatait:
“Elvárásainkon túl teljesítettünk a hétvégén! Az OXXO Racing egyetlen Magyar csapatként remekelt a hungaroringi futamon. Büszkék vagyunk az angol bajnok pilótánkra, Ryan Smithre és az egész csapatunkra, akik tudásból, lelkesedésből és összetartásból jelesre vizsgáztak.

Ha lehetett volna választani, nyilvánvalóan nem ilyen forgatókönyv szerint képzeltük el a hétvégét, de az élet nagy rendező, mint tudjuk.
A szabadedzéseken remekül mentünk és bizakodva vártuk a versenyt.
Az időmérőn azonban becsúszott egy kis hiba, ami miatt elvették a legjobb köreredményünket, így csak a 14. helyről vágtunk neki a szombati első futamnak.
Enélkül viszont biztosan lemaradtunk volna Ryan “száguldásáról”, aki végül a 6. helyre hozta fel csapatunkat, ami azt jelentette, hogy a második futamon a 3. rajtkockából indulhattunk.
Itt azonban a rajt utáni kavarodásban hátra csúsztunk egészen a 8. pozícióig és innen gyújtotta be versenyzőnk a rakétákat.
Látványos és határozott előzésekkel végül is a 3. helyen értünk célba.
Sajnos a verseny hevében egy kisebb ütközés is becsúszott korábbi versenyzőnkkel, Kiss Norbival, amit a 2 versenyző este megbeszélt és tisztázott.
(Milyen érdekes helyzet, hogy a hétvége 2 legjobb pilótája Ryan Smith és Kiss Norbert is az OXXO Racing Team, az egyetlen Magyar kamion verseny csapat pilótája volt/van.)

A vasárnapot egy 3 rajthelyes büntetéssel kezdtük, mely az időmérőn elért eredményünk alapján a 11. rajtkockát jelentette.
A hétvége legrövidebb és legrosszabbul alakult futama lett ez, mivel egy az 1. körben történt összeérés következtében megsérült az autónk és kénytelenek voltunk kiállni.
Ezt követően elkezdődött a versenyfutás, csak most az idővel, hogy nem egész 2 óra alatt kijavítsuk a sérüléseket és visszaszállhassunk az utolsó futam küzdelmeibe.
Ismét ki kell emelni a csapat remek hozzáállását és szakmai felkészültségét, amit ezen a hétvégén (is) többször meg kellett, hogy mutasson.

Bár az utolsó rajtkockából, de végül is elindulhattunk a záró futamon, ahol Ryan elképesztő lendülettel utasította maga mögé szinte az egész mezőnyt.
A 16. helyről az 5. helyre küzdötte fel magát Ryan. (A meghibásodott fékhűtő nélkül, közel 900 Fokon dolgozó fékek így is végig bírták a versenyt!)
Szerintünk még így olvasva is rengeteg dolog történt velünk  a hétvégén, nem hogy átélve. Persze azért nem tagadjuk, hogy Mi ezt nagyon élvezzük. :)Összességében nagyon büszkék vagyunk a csapatunkra és ez a verseny is megerősít minket abban, hogy jó úton járunk.
Nagyon köszönjük a szurkolók és partnereink kitartó támogatását, ami óriási erőt ad nekünk a munkához.
E hét végén pedig már a Cseh Nagydíjon találkozhattok Velünk Most-ban, ahol nem mellesleg többszörösen is érdekeltek vagyunk, hiszen itt a Kamion EB betétfutama a KIA LOTOS versenye lesz, melyben 2 női pilótánk Vogel Adri és Krajnyák Petra képviseli csapatunkat és hazánkat.