Az új Actros magas fokú biztonsága

A biztonság DNS-ünk alapja.

Biztonságosan megérkezni. Innovatív asszisztens- és biztonsági rendszerek a közlekedésbiztonság növelésére, melyek aktívan tehermentesítik a vezetőt, kímélik a gépkocsit és a rakományt, és ezáltal hozzájárulnak a még nagyobb hatékonysághoz. Minden egyes fuvarnál. A rendkívül biztonságos tehergépkocsik nemcsak nagy előrelépést jelentenek a közlekedés minden résztvevője számára, hanem sokkal hatékonyabbak is. Ugyanis ritkábban esnek ki a munkából balesetek miatt, valamint támogatják és tehermentesítik a vezetőt. Ezért több mint 45 év minden tapasztalatát az innovatív asszisztensrendszerek fejlesztésére használjuk.

Az előnyök áttekintése.

  • Széles körű, szériában elérhető biztonsági felszereltség, amelynek része az Active Brake Assist, a Stabilitásszabályzó asszisztens, a Sávtartó asszisztens, az Éberségfigyelő asszisztens és a Follow-me-Home-világítás.
  • Active Drive Assist a menetkényelem növelése, valamint a magas fokú hatékonyság érdekében
  • Távolságtartó asszisztens stop-and-go funkcióval, Active Brake Assist 5, Kanyarodásasszisztens, Táblafelismerő asszisztens, elektronikus rögzítőfék, Pótkocsi stabilitásszabályzó asszisztens
  • MirrorCam a jobb látási viszonyokért és a nagyobb biztonságért manőverezéskor, bekanyarodáskor és sávváltáskor
  • Automatikus országúti/tompított és kanyarfényszóró10: nagyobb biztonság az automatikus országúti/tompított és kanyarfényszórókkal, a LED-es nappali menetfénnyel10 és a LED-es hátsó lámpákkal
  • Bi-xenon fényszórók, kanyarvilágítás, ködlámpa

MirrorCam

A hagyományos visszapillantó tükör helyett az új Actros az innovatív, aerodinamikailag kifinomult MirrorCammel van felszerelve, amely akár 1,3%-os üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé, és optimális kilátást biztosít hátrafelé, valamint az A-oszlop területén. Ezen túlmenően a MirrorCam például a kamera képének elfordításával gondoskodik a még nagyobb biztonságról manőverezéskor, bekanyarodáskor és sávváltáskor.

A kamerarendszer két nagy felbontású, a felső tetőkeretre felszerelt, behajtható kamerából áll. Ezek képei két 15,2”-os, ill. 38,6 cm-es színes kijelzőn jelennek meg az A-oszlopnál. A gépkocsi mögötti forgalom jobb észlelése érdekében be- vagy kisoroláskor és bekanyarodáskor az adott kijelzőn látható színes segéd- és távolságjelző vonalak segítik a gépkocsivezetőt, amint működteti az irányjelzőt, és a sebesség meghaladja a 30 km/órát. A figyelmeztető feliratok megjelenítése nagy becsuklási szögeknél további segítséget nyújt a manőverezéshez.