Nagycsaládos autók, akár 1 millió kilométeres garanciával?

2019. július 1.-től a magyar állam autóvásárlási támogatást ad a legalább három kiskorú gyermeket nevelő családok részére. Ha a család 5 millió forintnál drágább autót szeretne vásárolni, akkor a támogatás mértéke 2,5 millió forint, ha pedig az ár 5 millió forintnál alacsonyabb, akkor az állam 50 százalékkal segíti az autóvásárlást. A támogatás minden 7-9 üléses új személyautóra érvényes, sőt a legfeljebb 2000 km-t futott, 12 hónapnál fiatalabb tesztautókra is. Az autóinak legendás megbízhatóságáról ismert Toyota kínálatában jelenleg 6 modell, a 9 személyes Proace Verso Combi és Proace Verso Shuttle, a 8 személyes Proace Verso Family, és a 7 személyes Proace Verso VIP, Prius Plus és Land Cruiser felel meg a kiírás feltételeinek, hamarosan pedig a 7 személyes Proace City is csatlakozik majd a kínálathoz. A gyártó prémium márkája, a Lexus kínálatában is akad egy modell, a 7 személyes Lexus RX L, amelyre igénybe vehető a nagycsaládos kedvezmény. A Toyota az említett modellek esetében az állami támogatást egyedi kedvezménnyel, kiterjesztett garanciával és finanszírozási ajánlattal egészíti ki, a Proace modellek esetén pedig az ügyfelek az 1 millió kilométeres garanciára is számíthatnak.

A többgyermekes családok számára különösen fontos az autójuk megbízhatósága, nem véletlen hogy az e tekintetben is rendre első helyen végző Toyota és Lexus modellek hosszú ideje a családos vásárlók kedvelt választásának számítanak. A nagycsaládosok autóvásárlását támogató állami programban résztvevő autók esetén ugyanakkor a Toyota további kedvező ajánlatokkal gondoskodik a családok nyugodt és biztonságos autózásáról, így vételár kedvezmény mellett minőségi téli gumival szerelt kerékszettet, valamint plusz 2 év kiegészítő Extracare garanciát is biztosít a vásárlóknak. Ahogyan az alábbiakból kiderül, soha nem érte még meg ennyire 7-9 személyes Toyotát/Lexust vásárolni. A Toyota jelenlegi választékából az alábbi modellek felelnek meg a feltételeknek:

  • Proace Verso Combi (9 személyes)
  • Proace Verso Shuttle (9 személyes)
  • Proace Verso Family (8 személyes)
  • Proace Verso VIP (7 személyes)
  • Prius Plus (7 személyes)
  • Land Cruiser 150 (7 személyes)
  • ezeken felül ősztől az akkor érkező vadonatúj Proace City 7 személyes változata is bekerül a programba

A Lexus kínálatából 7 személyes Lexus RX L modell elérhető a nagycsaládos autóvásárlási programban.

Egyedülálló garanciális feltételek

A Toyota által a nagycsaládos program keretében kínált Extracere garancia révén az alapesetben 3 év vagy 100 ezer kilométer gyártói garancia helyett a nagycsaládos programban résztvevő ügyfelek 5 év vagy 200 ezer kilométer garanciával számolhatnak. A nagysikerű Proace család, azaz a Proace Combi, a Proace Shuttle, a Proace Family és a Proace VIP esetében ugyanakkor már sztenderd vásárláskor is 1 millió kilométéres/5 éves Toyota Proace Extra Garancia jár az ügyfeleknek. A Lexus RX L ötöltő hibrid elektromos változatának megvásárlása esetén az ügyfél 10 év vagy 200.000 kilométer Prémium Hibrid Garanciával számolhat.