Az új California nyerte az Európai Innovációs Díjat

Az új mini konyhával felszerelt California 6.1 Beach nyerte el a 2020. évi Európai Innovációs Díjat. Ez a díj az új California 6.1 esetében az idén a harmadik magas színvonalú elismerés volt, miután az autó elnyerte a „2020-as Év Lakóautója” és a „Hálózatba kapcsolt gépkocsi” 2020-as díját is.

Az Európai Innovációs Díjak létrehozását a német DoldeMedien kiadó hirdette meg. A zsűriben 17 lakóautókra szakosodott, kemping szakmagazinokban publikáló újságíró, valamint a lakóautós szakterület bloggerei vettek részt. A California 6.1 Beach a “Célcsoport fókusz” kategóriában nyert. Az ebben kategóriában vizsgált és értékelt tényezők a gépkocsi koncepciója mellett, a kifejezetten a célcsoport számára kifejlesztett innovatív alkotóelemek voltak. A California sorozat alapmodellje ebben a versenyben tizenegy versenytársát tudta megelőzni.

Raymond Eckl, a zsűri elnöke, a “Camping, Cars & Caravans” magazin főszerkesztője a díj odaítélése kapcsán elmondta, hogy “a Volkswagen Haszonjárművek a California Beach változattal arra törekszik, hogy a 3,5 tonna alatti kategóriában többfunkciós  felhasználásra alkalmas gépkocsit kínáljon. A Volkswagen lakóautója egy teljesen újratervezett és okosan kialakított, le- valamint behajtható elemekkel felépített mini-konyhával felszerelt változat. A 3 személyes üléssel és két külön hátsó ülőhellyel ellátott autó akár 7 ülésessé is átalakítható – még a konyha kialakítása mellett is.” A zsűri indoklása külön is hangsúlyozta a California Beach 6.1 nagyfokú variálhatóságát, amely egyaránt használható több célú gépkocsiként (MPV) valamint lakóautóként is.