Az új GLC Coupé (2.)

Das neue Mercedes-Benz GLC Coupé: AMG-Line; Exterieur: Graphitgrau; Interieur: Leder sienabraun/schwarz The new Mercedes-Benz GLC Coupé: AMG line; exterior: graphite grey; interior: leather siena brown/black

Kényelmi találkozók: Sok részlet fejlesztése
ENERGIZING a Mercedes-Benz hálózatba kapcsolt komfortrendszerek koncepciójának neve. Az opcionális ENERGIZING Plus csomag egyetlen gombnyomással vagy hangutasítással életre kelti őket, és akár hét kényelmi programba is csomagolja őket. A rendszer ugyanakkor hozzáillő hangulatot teremt a belső térben – pl. Fáradtság esetén élénkítő, megemelkedett stressz esetén lazító hatású. Az ENERGIZING COACH megfelelő fitnesz vagy wellness programot javasol a jármű és az utazás adatai alapján. A létfontosságú jelekre és az aktuális jólétre vonatkozó információkat is beépíti intelligens algoritmusába, ha a vezető megfelelő okosórát visel.

Az AIR-BALANCE csomag az ENERGIZING Plus csomag része. Egyedi, finom illatosító élményt kínál a belső térben – személyes preferencia és hangulat szerint. Ezzel egyidejűleg a külső és belső levegő ionizálódik és szűrhető. Az ENERGIZING AIR CONTROL funkció folyamatosan figyeli a levegő minőségét a jármű belsejében levegőminőség- és finomrészecske-érzékelők segítségével. A küszöbértékek túllépése esetén a légkondicionálót levegőkeringetés üzemmódba kapcsolja. A kétfokozatú szűrőkoncepció emellett képes kiszűrni a finom port és a szennyező anyagok nagy részét a levegőből.

Jelentős frissítések a standard felszereltséghez
Az új GLC Coupé alapfelszereltsége többek között az AVANTGARDE sorozatot is tartalmazza. Ez magában foglalja a nagy kijelzőket, az okostelefon-integrációt, a vezeték nélküli telefontöltést és a fűtött üléseket a vezetők és az utasok számára. Emellett a csomaglogika jelentősen leegyszerűsödött. Az ügyfelek által korábban gyakran kombinált funkciókat most csomagként kínálják. Az olyan tervezési lehetőségeknél, mint a fényezés, a kárpitozás, a kárpit és a kerekek, ügyfeleink a korábbiak szerint egyedileg konfigurálhatják járműveiket.

Motorok: villamosított négyhengeres egységek
Az új GLC Coupé elektromos meghajtással is elérhető. A mild-hibrid egységek második generációs integrált indító-generátort (ISG) és 48 voltos fedélzeti elektromos rendszert tartalmaznak. Az enyhe hibrid változatok integrált indító-generátora különösen alacsony fordulatszámon támogatja a belső égésű motort. A turbófeltöltővel kiegészítve ez kiemelkedő teljesítményt biztosít. A 48 voltos fedélzeti elektromos rendszer támogatja az olyan hibrid funkciókat, mint a szabadonfutás, a gyorsulás és az energia-visszanyerés, így növelve a hatékonyságot. A motorok az ISG segítségével gyorsan és kényelmesen is indulnak, a start/stop funkció a vezető számára alig érzékelhető.

Három további motorváltozat konnektorról tölthető hibrid, amelyek elegendő csak elektromos hatótávolsággal rendelkeznek a gyakorlati igények kielégítésére. A továbbfejlesztett hibrid vezetési program az útvonal legmegfelelőbb szakaszaira tartja fenn az elektromos vezetési módot. A városi utakon például az elektromos vezetést részesíti előnyben. Függetlenül attól, hogy benzines vagy dízelmotoros modellről van szó: Plug-in hibridként minden változat rendkívül hatékony és dinamikus az utakon.

A hatótávolság szimulátor: Az egyéni elektromos hatótávolság mutatója
Sok vásárló számára az elektromos hatótávolság fontos tényező, amikor az elektromos jármű mellett dönt. Az új GLC Coupé hatótávolság-szimulátora olyan külső tényezőket vesz figyelembe, mint a környezeti hőmérséklet, a menetprofil és a fűtési vagy hűtési követelmények. Ez tisztázza, hogy a tényleges elektromos hatótáv milyen feltételek mellett térhet el a hitelesített adattól.

HALLGASS EXKLUZÍV MERCEDES PODCASTOKAT A BEGURULVA.HU CSATORNÁNKON! >>>

Érezhetően elektromos vezetési élmény
A hibrid hajtóegység nagy teljesítménysűrűsége egy állandó gerjesztésű belső forgórészes szinkronmotornak köszönhető. Az elektromos motor csúcsnyomatéka már az elején készen áll, ami nagy mozgékonyságot és dinamikus menetteljesítményt eredményez induláskor. A teljes elektromos teljesítmény 140 km/h-ig elérhető. Az új GLC Coupéban a Mercedes-Benz elektromechanikus fékrásegítőt használ. A vezetési helyzettől függően automatikusan szabályozza a hidraulikus fékezés és a regeneráció közötti rugalmas átmenetet, hogy mindig optimális energia-visszanyerést és fékezési teljesítményt biztosítson. Ennek eredményeként gyakrabban érhető el az akár 100 kW-os maximális rekuperációs teljesítmény.

A nagyfeszültségű akkumulátor a Mercedes-Benz házon belüli fejlesztése. Beépített teljesítménye 31,2 kWh. Üresről indulva a teljes újratöltés az opcionális 60 kW-os egyenáramú töltővel körülbelül 30 perc alatt befejeződik. A GLC Coupé alapfelszereltsége egy 11 kW-os háromfázisú váltakozó áramú töltő.

MERCEDES PODCASTOK A PODCARS.HU OLDALON! >>>