Bemutatkozik az új DS 3

• A márkára jellemző szakértelmet avantgárd inspirációkkal ötvöző új DS 3 modell a DS 3 CROSSBACK méltó utódakéntszámos stilisztikai és technológiai újdonságot kínál.
• Az új DS 3 E-TENSE 100%-ban elektromos hajtású változata egy új 115 kW (156 LE) teljesítményű motort és egy új 54 kWh-s akkumulátort kap, amely akár 402 km-es hatótávolságot biztosít WLTP vegyes ciklus szerint mérve.
• Az új DS 3 modellt kizárólag a Párizs melletti Poissy-ban gyártják, elektromos vagy belső égésű motorral szerelt (benzines vagy dízelüzemű) változatban. A motorokat, valamint az új villanymotort és a megnövelt kapacitású akkumulátort szintén Franciaországban szerelik össze.

A DS Automobiles a 2023-as tavaszi-nyári női kreációkat felvonultató ruhatervezői bemutatósorozat, a Párizsi Divathét alkalmából mutatja be legújabb alkotását, az új DS 3-at. A Fédération de la Haute Couture et de la Mode (Divat- és Haute Couture Szövetség) régi partnereként a DS Automobiles a divat fővárosában megrendezésre kerülő kihagyhatatlan eseményt választotta, hogy Párizs utcáin mutassa be az új DS 3-at. A márka nagykövetét, Andrea Brotschit kérték fel arra, hogy egy fotózás keretében mutassa be az új DS 3-at, melynek során egy hosszú uszályos fekete ruhát visel, amely kontrasztban áll az új DS 3 új, Díva vörös színével.


A stílus, a technológia és az elektrifikáció terén a saját szegmensében referenciának számító DS 3 CROSSBACK modellből alakul ki az új DS 3. Dinamikusabb kialakítású új orr-részével, átstrukturált és vonzó kínálatával, új technológiák megjelenésével és a 100%-ban elektromos változatánál alkalmazott új villanymotor-akkumulátor kombinációval jellemezhető új DS 3 egyértelműen kitűnik a versenytársak közül.


VONZÓ ELŐNYÖK: ÚJ ORR-RÉSZ, LETISZTULT HÁTSÓ RÉSZ ÉS EXKLUZÍV SZÍNEK
Az új DS 3 egyedi karosszériája merészséget tükröz. A leglátványosabb változások az autó orr-részén láthatók. Ezek új dinamizmust sugároznak, megőrizve az autó elegáns megjelenését.


A DS Automobiles többi modelljének stílusjegyei az újratervezett, megnövelt hűtőrácson is megjelennek, amelyet a változattól függően fényes fekete vagy krómozott gyémánt mintázat teszi még különlegesebbé. A jellegzetes, még kifinomultabb kivitelű DS WINGS finom átmenettel köti össze a hűtőrácsot és a fényszórókat.


Az új LED-es fényszórók – amelyek az összes modellnél a szériafelszereltség részét képezik – három jellegzetes, szatén króm kivitelű moduljukkal acélosabb tekintetet kölcsönöznek az új DS 3-nak. A maximális kényelem és biztonság érdekében az országúti fényszórók intelligens és automatikus vezérlését biztosító DS MATRIX LED VISION rendszer opcióként rendelhető. Az új nappali menetfények az orr-rész két oldalán függőlegesen elhelyezett két LED-sorral vannak kialakítva, ezáltal a DS Automobiles legújabb stílusjegyeivel összhangban lévő, nagyobb méretű és egyedi világító díszítést biztosítanak.


Az új DS 3 a stilisztikai változtatások mellett technikai szempontból is fejlődött. Az új lökhárító és a hűtőrács teljesen új tervezésű, a gépkocsi optimális aerodinamikai teljesítménye érdekében.


A tervezők a hűtőrácsot és a motorháztetőt díszítő emblémák kidolgozására is nagy figyelmet fordítottak, a „Clous de Paris” mintázattal és az egyes változatoktól függően alkalmazott színvariációkkal.


Az autó profilja továbbra is megőrizte megkülönböztető jegyeit, egyensúlyt teremtve a merész stílus és a műszaki szakértelem között a DS 3 cápauszonyra emlékeztető jellegzetes B-oszlopával, a süllyesztett ajtókilincsekkel és a láthatatlan külső ablakszegélyekkel.


A hátsó rész letisztult: egy lakkozott fekete díszléc diszkréten emeli ki a lámpákat és a csomagtérajtót. Ez utóbbira kerül a különleges technológiával készített „DS AUTOMOBILES” felirat: a polírozott rozsdamentes acél betűket kivágják és külön-külön illesztik be őket a díszlécbe.


A keréktárcsák teljesen új kialakítása szintén a nagyobb hatékonyságot szolgálja. 17″ és 18″ méretben, különböző kivitelekben és színekben kaphatók. Az új DS 3 100%-ban elektromos E-TENSE változata új 18”-os TOULOUSE keréktárcsákkal kapható, amelyek „Tall & Narrow Class A+” gumiabroncsokkal vannak felszerelve.


Az új DS 3 palettáján hétféle karosszériaszín szerepel. Alapszínben, metál- és és gyöngyház fényezéssel kapható, köztük két új gyöngyházfényű színben: Díva vörös, kizárólag az új DS 3 modellnél alkalmazott háromrétegű fényezés, és Lakkszürke. A Cristal Pearl, Platinaszürke, Artense szürke, Perla Nera fekete és Hófehér színek teszik teljessé a kínálatot. A kétféle tetőváltozattal kéttónusú kombinációkat is ki lehet alakítani: Perla fekete vagy az új Carat szürke tetőszínekkel.


DÍVA VÖRÖS: TÖBBÉVES KUTATÁS EREDMÉNYEKÉNT MEGALKOTOTT EXKLUZÍV VÖRÖS SZÍN ÉRZÉKISÉGE
Az elektromos hajtású Wild Ruby tanulmányautó 2013-as Sanghaji Autószalonon való bemutatása óta a szín- és anyagtervező, valamint kiviteli tervező csoportok kizárólag a DS Automobiles számára készülő exkluzív vörös szín megalkotásán dolgoztak.


Kínában, majd európai megjelenése során a Wild Rubis – tizenegy egymást követő rétegből álló, kétszer felvitt, színes lakk nélküli szín nagy hatást keltett. Azóta több mint negyven különböző változatot dolgoztak ki, amíg sikerült elérni az új DS 3 egyedi Díva vörös színét. Ez a különleges szín egy alapszínből, egy félig átlátszó rétegből és egy védőlakkból álló kivételes háromrétegű kezelésnek köszönhetően a pigmentek csiszolásának legújabb technológiáját kamatoztatja a nagyobb színtelítettség érdekében, hogy minél jobban kihozza a vörös szín intenzitását és kiemelje a flop-hatást (vagyis a színárnyalat és a csillogás változását, aszerint, hogy milyen szögből nézzük az autót).


„Az ékszerek és drágakövek világából merítettünk ihletet. Ritkasága és lenyűgöző szépsége különbözteti meg az igazi ékszert a bizsutól. A rubinok színárnyalatait tanulmányoztuk, hogy kifejlesszük a karamellizált alma és a fűszeres cseresznye gyönyörű piros színét. Az volt a célunk, hogy olyan árnyalatot találjunk, amely kiemeli a szín karakterét, mélységét és telítettségét, és egy olyan plusz csillogást ad hozzá, amellyel érzelmeket vált ki az emberekben.
Lisa Grangeon-Coudert (szín- és anyagtervező)


A DS Automobiles által követett stilisztikai program szerves részét képezi az a törekvés, hogy tanulmányautókon mutassa be az haute-couture világát idéző szakértelmet, majd az új technológiák felhasználásával adaptálja azokat az értékesítésre kerülő modellekbe. Ez az új példa a márkára jellemző egyéb alkotások sorába tartozik, mint például a gyöngyszemöltéses díszvarrás vagy a „Clous de Paris” gilosált mintázat.


A NAGY FRANCIA LUXUS DIVATHÁZAK ÁLTAL IHLETETT BELSŐ KIALAKÍTÁS
Az anyagok kiválasztásánál az volt a cél, hogy a kiválóság, az innováció és a tartósság jellemezze az autó kivitelét.
A bőrök, különösen az Art Leather patinás kivitelű nappabőr, az Alcantara® és az olyan részletek, mint a a gyöngyszemöltéses díszvarrás vagy a „Clous de Paris” mintázat, mind hozzájárulnak a DS Automobiles gépkocsik utasterének egyediségéhez. A részletekre való odafigyelés, amely mélyen gyökerezik a márka DNS-ében, az új DS 3 utasterében is megfigyelhető, és az autó egyik fontos megkülönböztető jegye.


A vezetőhely egy új kormánykerékkel van kialakítva, amelyen a vezetést segítő, valamint az információs és szórakoztató rendszerek vezérlőgombjai kaptak helyet, valamint az automata sebességváltót működtető léptetőkarok is itt találhatók. Az új 10,3”-os nagy felbontású középső képernyő a DS IRIS SYSTEM, új információs rendszer integrálásával mostantól a szériafelszereltség része.


Az új DS 3 üléseinek kialakítása és technológiai megoldásai a tetszetős megjelenés mellett a kényelmet szolgálják. A kagylóülések innovatív, nagy sűrűségű habszivacsból készültek, hogy a legjobb üléskomfortot biztosítsák a piacon. Az első ülések fűthetőek, deréktáji masszázsfunkcióval rendelkezhetnek és elektromosan állíthatók (üléstávolság, magasság, dőlésszög és állítható deréktámasz).


A kínálat csúcsát jelentő OPERA kivitel bazaltfekete nappabőr belső kialakítása óraszíj mintázatú ülésekkel kényezteti az utasokat, ahol elmerülhetnek a karakteres és modern kreatív luxus világában.


A RIVOLI kiviteli szint új bazaltfekete szemcsés bőrüléseket kínál pikkelyszerű mintázatú bazaltfekete díszítőelemekkel. Kavicsszürke nappabőr-szövet kárpitozás is rendelhető.


A PERFORMANCE Line és PERFORMANCE Line + kiviteli szinteken az ülések, a műszerfal párna és az ajtóbetétek Alcantara® kárpittal készülnek.

Az autó részletes bemutatását hamarosan folytatjuk!


Kövesse a DS-t a következő oldalakon:
www.DSautomobiles.hu
www.instagram.com/ds.magyarorszag/
www.facebook.com/ds.magyarorszag