Bemutatták az új Volvo FH16 teherautót

A kényelem és az erő kombinációja a kiváló termelékenységért

Bemutatta a Volvo Trucks a Volvo FH16 új generációját, amely új biztonsági funkciókat, egy járművezető-központú munkakörnyezetet és a legújabb technikákat sikeresen ötvözi az ügyfelek termelékenységének fokozására. Az új zászlóshajó a Volvo Trucks következő járműgenerációjához tartozik, amelyeket a vezető köré terveztek.

„A Volvo FH16 a legnagyobb kihívást jelentő feladatokkal is megbirkózik, ám egyúttal az ügyfeleknek és a járművezetőknek mindenből a legjobbat kínálja” – jelenti ki Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

„A Volvo FH16 egy igazi prémiumtermék, amely a legnagyobb kihívást jelentő feladatokkal is megbirkózik, ám egyúttal az ügyfeleknek és a járművezetőknek mindenből a legjobbat kínálja” – jelenti ki Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke. „Az új generációval olyan csomagot alkottunk meg, amely nem köt kompromisszumot az erő és az üzemanyag-hatékonyság, a kényelem és a stílus között.”

„A Volvo FH16 mindent nyújt, amit egy Volvo teherautótól elvárnak, és még annál is többet. Így erősíti meg pozíciónkat a nehéz és nagy kihívásokat támasztó távolsági fuvarfeladatok márkájaként” – teszi hozzá.

Merész külseje utal az intelligens műszaki megoldásaira

Az új teherautó külsejét V alakú fényszórók jellemzik, amelyek kristályszerű hatásai tükrözik a teherautók alapjául szolgáló intelligens műszaki megoldásokat. A Volvo FH16 zászlóshajó erős karakterét és örökségét fokozza a vízeséstémájú hűtőrács. A fényszórók egységeit kissé a jármű széle felé kitolva helyezték el, ami a jármű légellenállását is javítja és egyúttal magabiztos kiállást ad.

„Az új Volvo FH16 esetében újragondoltuk a korábbi generációink legikonikusabb formatervezési elemeit és továbbfejlesztettük azokat. Az új csúcstechnikájú fényszórókkal például a következő szintre emeltük az erős világításikép-identitásunkat, miközben a teherautó teljes elejét átdolgoztuk, hogy még erőteljesebb benyomást keltsen” – magyarázza Ismail Ovacik, a Volvo Trucks vezető külső formatervezője.

„Merészebb, kifinomultabb és magabiztosabb, a Volvo FH16 külseje visszatükrözi azt, hogy ez a teherautó minden eddiginél nagyobb mértékben hálózatba kapcsolt és intelligensebb” – mondja.

Továbbfejlesztett, emberközpontú járművezetői környezet

Az új Volvo FH16 belsejét kifejezetten a járművezetők szem előtt tartásával fejlesztették. A fülkét új színekkel és díszítőelemekkel frissítették fel, amelyek megjelenésre és érzésre egyaránt a minőséget és az exkluzivitást sugározzák. A továbbfejlesztett műszerfal praktikus új tárolóhelyeket és egy 12 hüvelyk képátlójú, nagy felbontású, teljesen digitális műszeregységet kínál. A digitális műszeregységen a járművezető négy különböző képernyőnézet közül választhat a vezetési szituációtól és a megjeleníteni kívánt információktól függően.

A járművezetői környezet felszerelhető egy kilenc hüvelyk képátlójú oldalsó kijelzővel, amely az infotainment és a navigációs rendszer funkcionalitását, továbbá a szállítási információkat és a kamerák képét biztosítja. A képernyő a vezetőülésből könnyen elérhető. A kijelző többféle módon is kezelhető: a kormánykeréken intuitív módon elhelyezett gombokkal, hangvezérléssel vagy közvetlenül az érintőképernyőn és a kijelző vezérlőgombjaival.

Mind a műszeregység, mind az oldalsó kijelző számos nyelvet kínál.

Az új teherautókban az I-Shift váltókarját újratervezték prémiumszintűre, és megvilágított fokozatválasztási szimbólumokat kínál, valamint új vezetési üzemmódokat az optimalizált teljesítmény érdekében.