AMI egy nonkonformista mobilitási eszköz

100%-BAN ELEKTROMOS

Az Ami – 100% ëlectric könnyedén eljut a város minden szegletébe, és teljes mértékben elektromos motorja jóvoltából a csendes és zökkenőmentes vezetés élményét nyújtja.

NINCS KÁROSANYAG – NINCS ZAJ – NINCS STRESSZ

Az örökké nyüzsgő városi élethez tökéletesen alkalmazkodó és korunk társadalmában zajló változásokra reagáló új modell a mobilitás új formáját teremti meg, megoldást kínálva a városi közlekedés aktuális és jövőbeni problémáira. A jármű minden elemében egy célt szolgál: hogy fokozza a vezetés örömét és megkönnyítse vezetője életét a hétköznapokban. A tisztán elektromos üzemmód jóvoltából a modell a belváros összes zónájába behajthat, beleértve a szigorúbb kibocsátási határértékkel rendelkező zónákat is.

Gyakorlatilag egy könnyű, négykerekű járműnek felel meg, mely zökkenőmentesen halad kuplung használata nélkül is, indításkor rögtön gyorsul (a villanymotor révén azonnal rendelkezésre álló nyomaték jóvoltából) és 45 km/h-s végsebességre képes. Ez a tökéletesen csendes kis jármű 100%-ban elektromos technológiája révén ideális társa lehet a benne utazóknak.

HATÓTÁV, KÖNNYŰ ÉS GYORS FELTÖLTÉS

A tisztán elektromos, akár 70 km-es hatótávra is képes modell ideális útitárs a városi közlekedésben, akáregytalálkozóra, akár munkába, buliba vagy bevásárolni megy az ember. Ez a hatótáv jóval nagyobb a városi és külvárosi lakosok által átlagosan megtett napi távolságnál.

A padlóba süllyesztett, 5,5 kWh-s lítium-ion akkumulátor feltöltése rendkívül egyszerűen, az utasoldali ajtó szintjén elhelyezett elektromos kábellel történik. A kábel csatlakoztatását követően mindössze 3 óra elegendő a teljes, hagyományos 220 voltos konnektorról való feltöltéshez. A modell használata semmivel sem bonyolultabb, mint bármely más elektromos eszközé. Az Ami – 100% ëlectric bármilyen nyilvános töltőoszlopnál, illetve fali töltőnél is feltölthető az erre alkalmas kábel használatával.

KICSI ÉS FÜRGE

Az, hogy a modellt kifejezetten a városi közlekedésre szánták egyedi stílusát és ultrakompakt méreteit látva azonnal egyértelművé válik. A különleges rajzolatú (és a jobb kezelhetőség érdekében a széleken elhelyezett) 14 colos kerekeken stabilan mozgó jármű 2,40 m hosszú, 1,39 m széles és 1,52 m magas. Méreteinek köszönhetően fürge, 7,20 m-es fordulóköre jóvoltából pedig könnyen lehet vele parkolni. Még könnyebben, mint a városi kisautókkal.

KÉNYELEM A FEDÉLZETEN

Ami – 100% ëlectric, a modern kényelem megtestesülése, zárt és fűthető utasterében tökéletes nyugalmat nyújt utasainak. Az élményt az utasteret elárasztó fény csak tovább fokozza. A leleményesen elhelyezett pakolóhelyek is hozzájárulnak, hogy az utazás kellemes élményt nyújtson.

FÉNYFÜRDŐ

Valóságos fényfürdő fogadja az autóba beszálló utast a nagy üvegfelületeknek (szélvédő, oldalablak és hátsó ablak) és a szériában elérhető panoráma üvegtetőnek köszönhetően. Az összes üvegfelület a karosszéria teljes felületének mintegy felét teszi ki. Ez az egyedülálló fényáradat nemcsak a tágasság érzetét kelti, de tökéletes kilátásról is gondoskodik. Az oldalablakok különlegessége, hogy – a Citroën történetére való kikacsintásként – felfelé billentve nyithatóak, mint a Kacsában.