Biztonságos és megbízható – Innovatív biztonsági funkciók és iparágvezető garancia

A teljes IONIQ modellcsalád könnyű ugyanakkor mégis szilárd karosszériája fejlett tervezési folyamat, gyártási eljárások és anyagok eredménye. Az 53%-ban nagy szilárdságú acélt tartalmazó karosszéria a járműnek kimagasló merevséget kölcsönöz, mialatt könnyű kezelhetőséget, közvetlen vezethetőséget és kiemelkedő biztonságot eredményez, magas fokú energiaelnyelő képességének és minimális deformálódásának köszönhetően pedig ütközés esetén védelmezi az utasokat.

A fejlett kényelmi technológiák hosszú sorát kiegészítve, számos innovatív aktív- és passzív biztonsági rendszer védi a vezetőt és az utasokat.
A Hyundai SmartSense aktív biztonsági és vezetéstámogató funkcióinak hosszú sorában megtalálható holttér-figyelő rendszer, amely közvetlenül együttműködik a sávváltást segítő rendszerrel és a mögöttes keresztirányú forgalom felügyelettel, amelyek együttesen figyelmeztetik a vezetőt a környezetében lévő járművekre, gyalogosokra vagy egyéb olyan tárgyakra, amelyek észlelésének elmulasztása balesethez vezethet, mialatt az autó mozgásban van.
A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDW) és a sávelhagyást gátló rendszer (LKA) vezetés közben nyújt segítséget. A rendszerek riasztanak, ha nem biztonságos manővereket észlelnek, mialatt az autó 60 km/óránál nagyobb sebességgel halad, azáltal, hogy érzékeli a jármű helyzetét. Az LDW hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, még mielőtt az autó áthaladna a fehér, szürke, kék vonalon valamint, az úttestbe süllyesztett kerek sávelválasztókon, míg az LKA hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt mielőtt a kormányzásba aktívan beavatkozva visszatereli az autót a biztonságos helyzetbe.
Az IONIQ felszerelt továbbá egy elülső ütközésre figyelmeztető rendszerrel (FCA), egy fejlett aktív biztonsági funkcióval, amely figyelmezteti a vezetőt a vészhelyzetekre, és szükség esetén önállóan fékez. Az első radar és kamera szenzorok használatával, az FCA három lépcsőben működik. Elsődlegesen fény- és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, majd a veszélyhelyzet mértékének függvényében szabályozza a fékerőt, végül az ütközést megelőző pillanatban teljes fékerővel lassít. Amennyiben a rendszer autót vagy gyalogost észlel az autó előtt, akkor 10 km/óra vagy annál magasabb sebesség esetén aktiválódik, és minimálisra csökkenti a sérülés kockázatát, ha az ütközés már nem elkerülhető.
Az elülső radarrézékelőt használó intelligens sebességtartó automatika képes tartani a beállított sebességet, illetve követési távolságot, ahhoz, hogy a vezetőnek a gáz- vagy a fékpedálra kellene lépnie. A rendszer automatikusan inaktívvá válik, amint a jármű sebessége 10 km/órára vagy az alá csökken.
Az IONIQ Electric mindezt továbbviszi egy lépéssel, az intelligens sebességtartó automatika Stop & Go rendszerrel egészül ki ennél a modellnél, amely az automatikus indítás/leállítás funkciót biztosítja. A keréknyomás ellenőrző rendszer gondoskodik arról, hogy a gumiabroncsok mindig megfelelően fel legyenek fújva.
Az IONIQ belterében összesen hét légzsák található, beleértve a vezető oldali térdlégzsákot is. A karosszéria-szerkezet fejlesztéseit kiegészíti egy nagy szilárdságú, üvegszál-erősítésű hátsó lökhárító, amely a teljes IONIQ modellcsaládot erőssé és ellenállóvá teszi.
Kiemelkedő biztonságának elismerésének jeleként az IONIQ elnyerte a maximális ötcsillagos biztonsági besorolást az Euro NCAP törésteszten. A teszt során az IONIQ bebizonyította, hogy kategóriájának egyik legbiztonságosabb autója, és mind a négy kategóriában a legmagasabb pontszámot érte el: Felnőtt utas, gyermek utas, gyalogosvédelem és biztonsági berendezések. Az Euro NCAP az IONIQ-ot 2016-ban a “Kis családi autó” kategóriában a legjobbnak választotta.
 
 

Iparágvezető garancia

A vásárlók nyugalma érdekében az IONIQ iparágvezető garanciát kínál mindhárom modellváltozat esetében: IONIQ Hybrid, IONIQ Electric és IONIQ Plug-in. A garancia magába foglalja a Hyundai egyedi ötéves kilométerkorlátozás nélküli garanciáját, valamint egy nyolcéves, 200 000 km-es garanciát a nagyfeszültségű akkumulátorra.