Bővíti a Havanna-lakótelep környékének közlekedébkksi kapcsolatait a BKK

   Bővíti a Havanna-lakótelep környékének közlekedési kapcsolatait a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

    A társaság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy az utasok kérték a változtatásokat, amelyek július 2-án lépnek életbe. Kiemelték, hogy az ügyfelek elvárásainak megfelelően fejlesztik a Havanna-lakótelep és a 3-as metró között közlekedő járatokat.


    A BKK az ügyfelek igényeit vizsgálva úgy látta, hogy a környéken lakók a metrót főként a Határ út felé tartó gyorsjárattal közelítik meg, így csökkent a Kőbánya-Kispest irányába közlekedő 136E autóbusz szerepe.


    A közlekedési társaság márciusban indított társadalmi egyeztetést a Havanna-lakótelep kiszolgálásáról, a 194M és a 136E járatokról. Ennek eredményeként módosította a menetrendeket és a megállókat.


    A 194M járat a jövőben 142E jelzéssel közlekedik. Üzemideje jelentősen bővül, hétköznap késő este és hétvégén is 15-20 percenként indul. A buszok mindkét irányban megállnak a Kispesti temető megállóhelyen.


    A 136E járat 136-os jelzéssel az Üllői úton és 132E jelzéssel az Ady Endre úton közlekedik. A 136-os busz az Üllői úton megáll a Lajosmizsei sorompónál, a Villanytelepnél és a Kispest, Kossuth tér, illetve a Simonyi Zsigmond utca megállónál. Napközben 12-15, hajnalban és késő este 20 percenként indul. A 132E minden nap a Havanna-lakótelep és Kőbánya-Kispest között közlekedik a kevésbé forgalmas Ady Endre úton. Az új gyorsjárat megáll a Kispesti temető és a Templom tér megállóhelyeken. Hétköznapokon 5 és 21 óra, hétvégente jellemzően 7 és 21 óra között közlekedik, csúcsidőben 12-15, máskor 30 percenként.


    Az új közösségi közlekedési hálózatot a 3-as metró déli szakaszának felújításához kapcsolódva vezették be – olvasható a közleményben.