Csütörtökön megnyitják a Széchenyi rakpart északi szakaszát

   A vízvezetékcsere lezárultával csütörtökön újra megnyitják az autóforgalom előtt a Széchenyi rakpart Olimpia park előtti szakaszát – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.

    A Fővárosi Vízművek szakemberei befejezték a Margit híd és a Markó utca közötti, valamint az Erzsébet híd északi oldalánál lévő rámpánál a munkákat. Az április 25-én elkezdett rekonstrukció miatt korábban lezárták a gépjárműforgalom elől a Balaton utca és a Markó utca közötti (az Olimpia park előtti) útszakaszt.


    A BKK fokozott figyelmet kér a pesti alsó rakparton közlekedőktől, mert az augusztus 20-ai ünnepség és tűzijáték miatt ott megváltozik a forgalmi rend, forgalomkorlátozásokra kell számítani.


    Emlékeztettek arra, hogy tavaly nyáron kezdődött a város egyik elöregedett, a Margit híd és az Erzsébet híd között húzódó ivóvíz-főnyomócsövének cseréje a pesti Duna-parton. A Garibaldi utca és a Lánchíd, valamint a Jane Haining rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán már tavasszal befejeződtek a munkák. A következő ütemben, az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan a jövő héten kezdik el a csőcserét.


    Az 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezeték cseréjét a Fővárosi Vízművek saját forrásból végzi – tették hozzá.