Davinci DC100 elektromos motorkerékpár érkezik a CES-re 134 lóerővel

 A motor $ 27 500 dollárba kerül, és NEDC tartománya 249 mérföld

A kínai autógyártók küzdenek azért, hogy az államoldalon jussanak, de a Davinci Motor nagyobb sikerre számít a DC100-tal elektromos motorkerékpár.

Úgy áll, hogy az Egyesült Államokban debütál CES, a DC100-at a teljesítmény szempontjából a hagyományos 1000 cm3-es motorkerékpárok riválisaként számolják el.  17,7 kWh-os akkumulátorral rendelkezik, amely 134 lóerős ( 100 kW / 136 PS ) és 627 lb-ft ( 850 Nm ) nyomatékot eredményez.

Ez a beállítás lehetővé teszi a kerékpár számára, hogy kb. Három másodperc alatt gyorsuljon 0-62 mph ( 0-100 km / h ) sebességre, mielőtt eléri a 124 mph ( 200 km / h ) maximális sebességet. A cég szerint a kerékpár NEDC távolsága 249 mérföld ( 400 km ), és 30 perc alatt teljesen feltölthető DC gyors töltővel.

A teljesítmény-előírásokat félretéve a DC100 egy darabból álló alumíniumötvözet-kerettel rendelkezik, amelyet éles kompozit karosszéria borít.  Az 562 font ( 255 kg ) motorkerékpár 17 hüvelykes kerekeket is sportol, amelyeket Pirelli Diablo Rosso III gumiabroncsokba csomagolnak és Brembo fékrendszer támaszt alá.

A DC100 digitális kulcstechnikával rendelkezik, és a tulajdonosok okostelefonjukat digitális eszközfürtként fogják használni a Davinci alkalmazás letöltésével.  A társaság a kerékpárt “ kétkerekű robotnak ” is említi, mivel “ több mint 1000 zsetonnal és több mint 200 fejlett érzékelővel rendelkezik, amelyek pontos információkat követnek a környezetről, a jármű mozgásának állapota, útviszonyok, akkumulátor és motor hőmérséklete, ferde szög és így tovább. ”  A vállalat szerint ezt az információt a “ -re kombinálják, pontosan irányítva az energiarendszert ”, és minden körülmények között biztosítva az optimális teljesítményt.

A technológiáról beszélve a vásárlók találnak egy kinetikus energia visszanyerő rendszert, levegő nélküli frissítéseket és biztonsági funkciókat, például egy tapadásgátló rendszert. A Davinci a jövőben fejlettebb funkciókat is ígér, beleértve az önkiegyensúlyozó funkciót, valamint az “ automatikus parkolást és a távoli hívást. ”  A társaság egy “ önlovaglás és célfelismerés ” funkciót is ígér, amely lehetővé teszi a kerékpár számára, hogy automatikusan kövesse a “ célt, amelyet a versenyző választott ki.

Davinci becslése szerint a kerékpár $ 27 500-ra kerül, és azt mondta, hogy a CES-en történő bemutatása a “ tökéletes lehetőség a végfelhasználók számára, hogy először érezzék a terméket, miközben a potenciális amerikai kereskedők és forgalmazók számára is lehetőséget kínál arra, hogy első pillantást kapjanak. ”

carscoops