Dobogós helyekkel zárta Hideg Ádám a Formula-4 Winter Series aragóniai fordulóját

Két dobogós helyezéssel zárta Hideg Ádám a Formula 4 Winter Series harmadik fordulóját a hétvégén, a spanyolországi Alcanízban található aragóniai versenypályán. A Hungarian Motorsport Academy 16 éves versenyzője a vasárnap rendezett második futamon a 18. helyről rajtolva hetedikként ért célba a 38 fős mezőnyben, ez pedig az újoncok külön értékelésében harmadik helyezést jelentett. A hétvégét záró vasárnap délutáni versenyen aztán 11. helyen ért célba a svájci Jenzer Motorsport 24-es rajtszámú autójával versenyző Hideg Ádám, a versenybíróság viszont utólag több pilótát is megbüntetett pályaelhagyás miatt, így a magyar versenyző kilencedik lett, s az újoncok értékelésében egy újabb harmadik hellyel gazdagodott.

Hideg Ádám az egész hétvége során remek teljesítményt nyújtott, az első, még szombaton megrendezett futamon 12. lett, így saját csapatában ismét, immár harmadszor a hétvége legeredményesebb pilótája volt.

Hideg Ádám elmondta, az első két hétvége tapasztalatai alapján változtattak a versenyautó beállításán, és úgy érzi, jó irányba tartanak.

„Az időmérő edzéseken még vannak gondjaink, de a versenytempónk már rendben van, sőt, úgy tűnik, hogy a többiekhez képest a futamok zárószakaszában vagyunk gyorsabbak. Ez valószínűleg a guminyomással van összefüggésben, de a lényeg az, hogy előrébb tudunk jönni a versenyeken és mindig sokat tudunk javítani a rajthelyen. A második futamon az első kanyarban még veszítettem is pozíciókat, így a 21. helyről sikerült feljönnöm egészen a hetedik helyig, aminek természetesen nagyon örülök, ahogyan annak is, hogy az újoncok között ez dobogós helyet jelentett. A csapat elégedett volt, megkaptam a dicséretet, és nagyon pozitívan élem meg, hogy a kevésbé jó időmérős helyezés ellenére a legrosszabb eredményem a 12. hely volt futamon” – nyilatkozta Hideg Ádám, aki a Winter Series-ben eddig az egyetlen pontszerző versenyzője a Jenzer Motorsportnak, és a 46 pilótát felvonultató összetett pontverseny 19. helyén áll.

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlás-nevelési rendszer versenyzője a szezon későbbi szakaszában az olasz F4-es bajnokságban is rajthoz áll majd, a négy versenyhétvégéből álló Winter Series az erre való felkészülését és a Jenzer versenyautójával való összeszokást szolgálja.

Az F4 Winter Series egy hét múlva ér véget, mégpedig a Barcelona mellett elhelyezkedő Circuit de Catalunyán, amely a Formula-1-es Spanyol Nagydíjnak is az otthona.