Elképesztő, de csupán felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben

    Nem jogerősen, csupán egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

    Gubala Ádám Miklós tájékoztatása szerint a férfit azt követően állította bíróság elé gyorsított eljárásban az Egri Járási Ügyészség, hogy járatával januárban a reggeli csúcsforgalom idején az egri autóbuszállomásról ittasan indult el egy 26 kilométerre lévő településre. A buszon a vezetőn kívül három utas tartózkodott. A sofőrt a rendőrök nem sokkal az indulás után, még a városon belül megállították, így derült fény arra, hogy a férfi alkoholt fogyasztott.

    A helyettes szóvivő jelezte: az ügyészség a sofőrt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta, melyet a hétfőn megszületett nem jogerős ítélet is alátámasztott. A sofőrrel szemben a bíróság 1 év szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette és a férfit 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.