DS Pallas

A Citroën által gyártott különleges kiadású autómodell volt, amelyet a DS modellből alakítottak ki. A DS Pallas az 1960-as években és a 70-es évek elején volt kapható. Az autó különlegessége a magasabb szintű kényelmi felszereltsége volt, amely magában foglalta a bőrülést, a jobb minőségű szőnyegeket, a különleges faelemeket a belső térben, valamint az extra hangszigetelést.

A DS Pallas modell a Citroën DS sorozatának az utolsó éveiben készült. Az autó még mindig a DS család karakterisztikus vonalvezetését és aerodinamikai tulajdonságait örökölte, de a belső térben és a kényelem terén kényelmesebbé tették. A Pallas modell egyéb módosításokat is kapott, például a fényezésben, a krómdíszítésekben és az ülések kialakításában.

A Citroën DS Pallas modell az autógyártás történetében egyedi stílusa, innovatív technológiája és a kényelem terén mutatott úttörő megoldásai miatt egy különleges helyet foglal el. Manapság a Citroën DS modellek a veteránautók és a klasszikus autók között a kedvelt modellek közé tartoznak, amelyeket a Citroën rajongók és a klasszikus autó szerelmesei is nagyra értékelnek.