Dupla Eb-dobogóval zárta a hétvégét Kovács Zoli

A csehországi Mostban a Junior Európa-bajnokság, illetve a cseh pontvadászat futamait rendezték meg. A versenyzők között ott volt a Mini GP Stockban szereplő Kovács Zoli.

Az ifjú motoros remekül helyt állt, hiszen a junior Eb-futamokon a harmadik, míg a cseh bajnokin a negyedik rajtkockát szerezte meg a kvalifikációs edzéseken. Zoli fantasztikusan versenyzett, hiszen a rendkívül erős mezőnyben az Európa-bajnoki versenyeken mindkétszer harmadik lett, azaz felállhatott a dobogó legalsó fokára, ami eddigi pályafutásának legnagyobb sikere.

A cseh futamokon is remekelt, hiszen mindkétszer negyedikként intették le.


„Már csütörtök reggel a helyszínre érkeztem, hiszen még sosem motoroztam ezen a pályán, ám a rossz idő miatt kiesett nagyon sok edzés, csak este tudtam először felmenni az aszfaltcsíkra. A szabadedzéseken sikerült ráéreznem a pályára, és az időmérőkön fokozatosan javítottam az időmön és a helyezésemen is, így a Junior Európa Bajnokságon a harmadik, míg a cseh bajnokin a negyedik rajthelyet sikerült megszereznem. Elégedett vagyok a szereplésemmel, főleg annak tudatában, hogy a cseh bajnoki első futamán elrontottam a rajtot, így a középmezőnyből sikerült majdnem a dobogóig visszazárkóznom. Vasárnap már éreztem, hogy tovább javulhatok, hiszen a warm up alatt sikerült előrébb lépnem a köridőmet tekintve. Nos, ez sikerült is, hiszen az Eb-futamon sikerült is megfutnom a legjobb köridőmet, ráadásul kétszer is felállhattam az Európa-bajnoki dobogóra. Köszönöm a szurkolást mindenkinek” – mondta Kovács Zoli.
Fotók: Kovács Zeinab