Egy nap alatt kilenc buszvonalat ellenőriztek a fővárosi rendőrök

A járőröknek koldulás, kábítószer-birtoklás és közterületi alkoholfogyasztás miatt kellett intézkedniük, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a budapesti buszokat.

A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség​ keretében közösségi közlekedési eszközökön is rendszeres ellenőrzéseket tart az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. december 15-én, csütörtökön az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E, a 108E, a 110-es, a 110E, a 112-es és a 133E autóbuszt, illetve a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték.

Az akció során a járműveken a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak. A járőrök a VII. kerületben, a Rákóczi úton koldulás szabálysértés miatt egy nőt, a XV. kerületben egy fiatalkorú lányt kábítószer birtoklása miatt állítottak elő. Közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt három esetben szabálysértési feljelentést tettek. Az ellenőrzés során a Hegyalja úton a rendőrök egy autóssal szemben helyszíni bírságot szabtak ki a buszsáv jogosulatlan használata miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatók.

Budapesti Közlekedési Központ