BKK: “Javulnak Rákosmente közösségi közlekedési kapcsolatai”

    Fejleszti Rákosmente közlekedési kapcsolatait a Budapesti Közlekedési Központ (BKK): a 261E autóbusszal gyorsabban lehet majd eljutni Régiakadémiatelep felől az Örs vezér tere felé, a 161E vonalon pedig kiegészítő időpontokban is indulnak járatok Rákoskeresztúr, városközponttól az Örs vezér terére.

    A BKK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetett: Rákosmente az elmúlt években több lépcsőben közvetlen metrókapcsolatot kapott Rákoscsaba, Rákoskert és Pécel felől alapjárati és gyors autóbuszjáratokkal. A közlekedési társaság a XVII. kerületen belüli és az egyéb városrészekkel létező közösségi közlekedési kapcsolatok bővítéséért társadalmi egyeztetést tartott – tették hozzá.


    A társadalmi egyeztetésen beérkezett észrevételek alapján a XVII. kerületi önkormányzattal is egyeztetve a BKK módosította a Rákosmentét érintő buszjáratok fejlesztésének tervét. A térséget érintő közlekedési fejlesztéseket két ütemben vezetik be: csütörtöktől, illetve január 7-től, szombattól.


    A BKK az első ütem közlekedési fejlesztései között említette, hogy a térséget érintő 176E és 276E járatok mellett megjelenik az új útvonalon közlekedő 261E autóbusz, amely a Liget sor, a Ferihegyi út, a XVII. utca és a Gyöngytyúk utca megállóhelyekről az Örs vezér tere felé nyújt gyors és közvetlen kapcsolatot a Pesti úton keresztül. Az új buszjárattal a 176E és 276E járatokhoz képest a Pesti úti buszkorridoron át gyorsabban lehet eljutni az Örs vezér terére – írták.


    Jelezték azt is, hogy munkanapokon, a reggeli órákban Rákoskeresztúr, városközpontból a jelenlegi 261E pótlására úgynevezett csonkamenetek is közlekednek a 161E vonalon, Rákoskeresztúr városközponttól az Örs vezér terére.