A Mahindra világszerte el akarja adni elektromos autóit

A Mahindra szerint valószínűleg nem fog megjelenni az Egyesült Államokban a következő öt évben

Az indiai Mahindra és Mahindra autógyártó elektromos SUV-flottát szeretne értékesíteni a világ piacain, beleértve az Egyesült Államokat is.

Augusztusban a Mahindra nem kevesebb, mint öt vadonatúj, teljesen elektromos SUV-koncepcióautót mutatott be, amelyek az Inglo EV gördeszka architektúráján alapulnak, amely a VW-csoport MEB-platformjával osztozik. Ez az öt modell jelenti a cég első komoly lépését az elektromos járművek világába, és ezek közül az első várhatóan a jövő hónapban kerül a gyártósorra.

Az autógyártó elektromos járművek terveit egy új, 1,21 milliárd dolláros elektromos járműgyártó létesítmény segíti megvalósítani, amelyet Pune városa közelében építenek majd fel.

A Mahindra és a Mahindra vezérigazgatója, Anish Shah a Reuters-nek nyilatkozva elmondta, hogy a vállalat a globális színtérre szegezi a tekintetét, de ez nem jelenti azt, hogy hamarosan elindul az olyan piacokon, mint az Egyesült Államok. Sőt, éppen ellenkezőleg.

„Nem látom, hogy a következő öt évben elindulnánk az Egyesült Államokban” – mondta Shah, miközben megjegyezte, hogy az Egyesült Államok piacára való belépés „valószínűleg öt évnél tovább tarthat, mert először nyernünk kell néhány kulcsfontosságú piacunkon. ” mint Európa.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Mahindra és a Mahindra nem gondolkodik azon, hogyan lehetne a legjobban piacra dobni az Egyesült Államokban. Valójában azt mondta, hogy a vállalat már fontolgatja, hogy építsen-e járműveket Észak-Amerikában, hogy részesüljön az amerikai infláció előnyeiből. A csökkentési törvényt Joe Biden elnök vezette be.

„Gondolnunk kell a gyártásról néhány főbb piachoz közelebb – ezt meg fogjuk vizsgálni” – mondta Shah. – De ez még messze van.

Az autógyártó Inglo architektúrája a jövőbeni elektromos SUV-k alapjául szolgál 60-80 kWh-s akkumulátorcsomag támogatására, és 175 kW-os gyorstöltési képességet kínál. A platform hátsókerék-hajtású, egyetlen motorral, 228 lóerővel, míg az összkerékhajtású modellben egy pár villanymotor található, amelyek együttes teljesítménye 335 LE.