Első pillantás az új EQE SUV belsejébe

Avantgarde építészet, amely hiperanalóg témát mutat be

Az EQE SUV az EQE vezetői limuzin többcélú változata, amely az utóbbi modellhez hasonlóan az EQS kulcsfontosságú újításaival elérhető, ugyanakkor dinamikusabb, mint az EQS SUV. Fej- és lábtér, valamint könyöktér tekintetében az ötüléses EQE SUV kategóriája egyik legtágasabb képviselője. Az EQE SUV világpremierjét 2022. október 16-án ünnepli.

Az EQE SUV a Mercedes-EQ nagy elektromos platformján alapul. Ezen felül egy következetesen digitalizált belsővel büszkélkedhet. Az opcionálisan elérhető MBUX Hyperscreen mindezt lenyűgöző hatásokkal valósítja meg. Az egész műszerfal egy tökéletes szélesvásznú. A nagy felbontású képernyők látszólag zökkenőmentesen egyesülnek egyetlen üvegburkolat alatt.

A domináns külső szellőzőnyílások turbinás kialakításúak. Szándékosan rájátszanak a hiperanalóg témájára a csúcstechnológiás precíziós mechanika és a digitális, üveg kijelzővilág közötti kontraszton keresztül. A középkonzol elülső része a műszerfalhoz csatlakozik, és a térben szabadon áll. A pilótafülke szellőzőszalagja vizuálisan folytatódik az első ajtókban. Az integrált ajtónyitóval és ülésvezérlőkkel ellátott lebegő vezérlőegység átveszi a korábban tisztán dekoratív elemek funkcionális értelmezését.

Az avantgarde, valamint a hagyományos anyagok és színek különleges hangulatot adnak a belső térnek. Öt összehangolt színkombináció hangsúlyozza a tágasság nagyvonalú érzetét. Az EQE SUV egy progresszív és fényűző színvilágban merül el, amely meleg és hideg tónusokat tartalmaz (például a meleg, modern balao barna a technoid megjelenésű névaszürkével és a biscay kék/feketével kombinálódik).

A hibrid díszítőelem egyesíti a fa melegét a valódi alumínium technikai hidegével. Az antracit 3D-s dombormű-kinézetű díszítés viszont finom fémpigmenteket tartalmaz. A lézerrel vágott, Mercedes-Benz mintázatú háttérvilágítású díszítőelem szintén különleges hangulatot teremt.